Zabaione
Mad

Italiensk dessert: Zabaione

16. februar 2018
Tekst og foto: Marte Aubert
Forkæl dig selv og en, du holder af, med denne cremede og bløde italienske zabaione.
2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge til din zabaione:

3 æggeblommer

30 g sukker

80 ml sød æblecider

Brug evt. en sød dessertvin som Marsala i stedet for cider

Ca. 300 g blandede bær

Lidt mørk chokolade

Evt. biscotti

Desuden:

En gryde og en metalskål til et vandbad

Kan du li' zabaione, skal du også prøve en klassisk tiramisu.

Så nemt er det at lave zabaione:

Forbered et vandbad: Tag en gryde og en metalskål, der dækker hele grydens åbning, men som ikke rører ved grydens bund. Fyld vand i gryden – skålens bund må ikke røre ved vandet. Varm vandet op og hold det lidt under kogepunktet.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Rør cideren i. Hæld blandingen i metalskålen og stil den over vandbadet. Pisk æggemassen med en håndmikser, til blandingen bliver tyk og cremet. Det tager 8-10 min.

Anret zabaionen i små, pæne skåle eller glas, pynt med bærrene og riv lidt mørk chokolade over. Servér gerne biscotti til.

Kan du li' zabaione, skal du også prøve en klassisk tiramisu.

Læs også