Honningsnitter med smørcreme og æblekompot
Brød og bagværk

Honningsnitter med smørcreme og æblekompot

5. december 2014
af Camilla Biesbjerg Markussen, Camilla Zarah Lawes og Carsten Kyster
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Skønne honningsnitter der smager af jul. Honningkagen holder sig frisk i ugevis, hvis du pakker den ind i plastfolie og opbevarer den på køl. Men vent med at lægge den sammen med fyldet, til den skal spises.

Honningsnitter med smørcreme og æblekompot500 g honning 18 stk.

INGREDIENSER100 g sukker3 æg1 spsk. stødt kanel1 tsk. stødte nelliker1 tsk. stødt ingefærfintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin1 dl piskefløde2 spsk. A38 eller ymer500 g hvedemel2 tsk. hjortetaksalt1 bradepande, ca. 20 x 25 cm FYLD100 g blødt smør100 g flormeliskorn af 1 vaniljestangæble- eller appelsinmarmelade PYNT100 g mørk chokolade 70 % PRØV OGSÅ: Julemazarin med appelsin og nougat

Opskrift - sådan laver du honningsnitter med smørcreme og æblekompot

1. Varm honning og sukker op i en gryde ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet. Afkøl, til blandingen er lunken. 2. Pisk æg, krydderier, appelsinskal, fløde og A38 sammen. Pisk den lune honning i. Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det i dejen. Rør dejen jævn med en ske. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag kagen på næstnederste rille i en 165° varm ovn i ca. 70 minutter. 3. Fyld: Rør smør, flormelis og vaniljekorn sammen, og stil på køl. 4. Tag den helt afkølede kage ud af formen, og skær de hårde kanter fra hele vejen rundt. Skær kagen i 2 lige store aflange stykker. Flæk begge stykker med en kniv. Smør skærefladen på bundstykkerne med marmelade, og smør skærefladen på overstykkerne med smørcreme. Læg bund- og overstykker sammen. 5. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad, og pensl det på kagerne. Lad chokoladen stivne, før du skærer kagerne ud i smalle snitter.

PRØV OGSÅ: Julekage med karmel, vanilje og kanel

Læs også