Granola
Desserter

Hjemmelavet julegranola

af Kristine Høeg 21. november 2018
Foto: Line Falck Christensen
Denne julegranola smager dejligt på både yoghurt og med mælk på, men prøv også at bage den i muffins, som topping på crumblekage (dog uden tranebær) eller som alternativt knas i en trifli.
50 min
Tid i alt 1 t og 0 min

  • 200 g grove havregryn
  • 100 g speltflager
  • 130 g græskarkerner
  • 100 g solsikkekerner
  • 70 g chiafrø
  • 50 g kokosflager
  • 150 ml ahornsirup
  • 120 ml olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 100 g pistaciekerner
  • 100 g tørrede tranebær

1,7 l

SÅDAN LAVER DU JULEGRANOLA

Tænd ovnen på 150°.

Bland alle ingredienser på nær pistaciekerner og tørrede tranebær i en skål. Vend det grundigt sammen, så siruppen og olien bliver jævnt fordelt.

Bred blandingen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og bag granolaen i ovnen i 45-55 min. Vend grundigt rundt i blandingen hvert 10. minut, så granolaen bliver ensartet ristet.

Hak pistaciekernerne groft.

Tag den færdige granola ud af ovnen og smag den evt. til med mere flagesalt. Vend pistaciekernerne i og lad blandingen køle af.

Når den er kold, vender du de tørrede tranebær i og kommer granolaen på et flot glas eller to.

Andre lækre opskrifter