Desserter

Hjemmelavet bananis med chokolade

af Louise Dandanell Ørsted 1. juli 2009
Foto: Bjørn Jakobsen
TID: 30 min. + frysning5 dl sødmælk½ vaniljestang6 æggeblommer125 g sukkerDesuden: 3 bananerSaft og skal af 1 usprøjtet citron50 g lys chokolade2½ dl

TID: 30 min. + frysning5 dl sødmælk½ vaniljestang6 æggeblommer125 g sukker

Desuden: 3 bananerSaft og skal af 1 usprøjtet citron50 g lys chokolade2½ dl piskefløde

Giv mælken et opkog og fjern den fra varmen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og lad stangen trække i mælken i 10 min.

Rør kornene i mælken. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld æggecremen i mælken, fjern vaniljestangen og varm forsigtigt op under omrøring, til det tykner. Det må ikke koge. Afkøl cremen.

Skræl bananerne og mos dem med citronsaft og -skal. Skær chokoladen i mindre stykker. Pisk fløden til skum. Bland flødeskum, bananer og chokolade i den kolde creme.Hæld cremen i en egnet beholder og frys den.Rør i isen hver halve time, til den er frossen, eller brug en ismaskine.Prøv flere lækre desserter