Desserter

Hjemmelavede chokoladetarteletter

af Julie Hey 26. januar 2015
Foto: Bjørn Jakobsen
Chokoladetarteletter er den perfekte dessert til vintermiddagen - eller som en lækker kage til kaffen.

Opskrift på skønne chokoladetarteletter

Tid:

20 min. + Hvile- og bagetid

Ingredienser:

120 g smør

90 g flormelis

1 spsk kakaopulver

1 æg

20 g mandelmel 

280 g mel

CHOKOLADECREME: 

200 g mørk 

chokolade

2 dl piskefløde

50 g smør

TIL SERVERING:

2 dl piskefløde til skum

150 g hindbær 

til pynt

Chokoladetarteletterne er desserten i en hel vintermenu til kun 300 kr. Se de resterende opskrifter her

Fremgangsmåde:

Pisk blødt smør med sigtet flormelis og kakao.

Tilsæt æg og mandelmel. Drys melet i, lidt ad gangen, og saml dejen.

Pak den ind i husholdningsfilm og lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time. 

Tænd ovnen på 180 grader. 

Rul dejen ud, smør ikke tærteformene, men beklæd 6 små forme, diam. 11-15 cm, med dej. Skær kanterne fra, og bag tærterne i ovnen i 20 min. Afkøl på en rist. 

Hak chokoladen fint.

Varm 2 dl fløde op, uden at den koger. Tag af varmen og smelt chokoladen i den varme fløde. Rør forsigtigt, til chokoladen smelter, og tilsæt smørret.

Rør, til chokoladecremen bliver blank. 

Fordel cremen i tærterne og sæt dem i køleskabet i min. 2 timer. 

Tag tarteletterne ud af køleskabet ½ time inden servering med friske hindbær og flødeskum.

TIP: Bag tærtebundene i god tid - de kan sagtens holde sig i køleskabet i et par dage. Chokoladen kan krakelere lidt, men det ændrer ikke på smagen.