Granolaflager med mørk chokolade
Desserter

Granolaflager med mørk chokolade

af Emma Martiny 31. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Den poppede boghvede giver et guldkornsagtigt tvist, og konsistensen er sjov og rigtig lækker i disse sprøde flager. Her får du opskriften på granolaflager med mørk chokolade
20 min
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 æggehvide
  • 75 g smør
  • 3 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mandler
  • 50 g poppet boghvede eller ris
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 200 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du granolaflager med mørk chokolade

  Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviden luftig med en elpisker i en skål. Varm smør, honning, vaniljepulver og salt op i en kasserolle, til smørret smelter. Rør blandingen sammen med den luftige æggehvide. Hak mandlerne, og vend dem i æggehvidemassen sammen med poppet boghvede og havregryn, så det hele blandes godt. Fordel massen i et ensartet lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag granolamassen i ovnen i 20 minutter, til granolaen er gylden og sprød. Lad den køle af. Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel det over den store granolaplade. Lad chokoladen stivne. Del granolapladen i mindre flager, og opbevar dem i en lufttæt beholder.   PRØV OGSÅ: Rocky road med pistacienødder og tranebær