Granolaflager med mørk chokolade
Desserter

Granolaflager med mørk chokolade

Den poppede boghvede giver et guldkornsagtigt tvist, og konsistensen er sjov og rigtig lækker i disse sprøde flager. Her får du opskriften på granolaflager med mørk chokolade

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min

DET SKAL DU BRUGE

1 æggehvide
75 g smør
3 spsk. honning
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
50 g mandler
50 g poppet boghvede eller ris
50 g grovvalsede havregryn
200 g mørk chokolade

Opskrift - sådan laver du granolaflager med mørk chokolade

 
Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviden luftig med en elpisker i en skål. Varm smør, honning, vaniljepulver og salt op i en kasserolle, til smørret smelter. Rør blandingen sammen med den luftige æggehvide. Hak mandlerne, og vend dem i æggehvidemassen sammen med poppet boghvede og havregryn, så det hele blandes godt. Fordel massen i et ensartet lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag granolamassen i ovnen i 20 minutter, til granolaen er gylden og sprød. Lad den køle af. Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel det over den store granolaplade. Lad chokoladen stivne. Del granolapladen i mindre flager, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
 
 
 
 
Læs mere om: