Gâteau Marcel
Desserter

Gâteau Marcel med hvid chokolade og hindbær

Du kender den sikkert i den mørke version – den intense chokoladekage toppet med mørk chokolademousse. Denne udgave af den klassiske kage er dog bagt med hvid chokolade og friske bær, men herlighedsværdien er intakt. Her får du opskriften på Gâteau Marcel med hvid chokolade og hindbær

Gâteau Marcel med hvid chokolade og hindbær

 
Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter. Hviletid: Natten over
Antal: 10 stykker
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g hvid chokolade
200 g smør
200 g sukker
1 vaniljestang
4 æggeblommer
 
 
5 æggehvider
50 g usaltede pistacienødder
2 bakker hindbær
1 springform, ca. 18 cm i diameter
lidt smør og sukker til formen
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Gâteau Marcel chokoladekage i to lag

 

Opskrift- sådan laver du Gâteau Marcel med hvid chokolade og hindbær

 
Tænd ovnen på 150°. Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad i en skål sammen med smør, halvdelen af sukkeret, vaniljekorn og vaniljebælg. Tag skålen af varmen. Pisk æggeblommer i chokolademassen, så den tykner. Pisk æggehvider og resten af sukkeret sammen til en sej og blank marengsmasse i en anden skål. Vend forsigtigt marengsmassen i chokolademassen. Del dejen i 2 portioner i hver sin skål, og sæt den ene portion i køleskabet. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og sæt resten af formen fast, så den holder bagepapiret på plads. Smør formens indvendige sider med smør, og drys med lidt sukker. Fordel den ene portion kagedej i bunden af springformen. Hak pistacienødderne. Drys halvdelen af hindbærrene og halvdelen af pistacienødderne over kagedejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af. Fordel den anden halvdel af dejen oven på den kolde kage, og sæt den på køl natten over. Pynt med de resterende hindbær og pistacienødder inden servering.