Gammeldags æblekage
Desserter

Gammeldags æblekage som mormor lavede den

af Camilla Zarah Lawes 26. september 2011
Foto: Lars Ranek
Gammeldags æblekage, som mormor serverede den, med hjemmeristet sød rasp og rigeligt flødeskum på toppen, er da noget af det bedste, man kan få

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg madæbler
  • 1 god vaniljestang
  • ½ dl æblejuice
  • 80 g sukker

ENDVIDER

  • 8 små makroner
  • 150 g rasp
  • 60 g sukker
  • 40 g smør
  • evt. 1 dl portvin

PYNT

  • 2½ dl piskefløde pisket til skum
  • kanel

 

Vild med gammeldags æblekage? Så prøv også denne gammeldags æblekage med honningristet nødderasp

 

Gammeldags æblekage - sådan gør du

1. Skræl æblerne. Del dem i kvarter, og fjern kernehusene. Kog æblerne til mos med æblejuice og vaniljekorn og -bælg ved svag varme under låg. Tag gryden fra varmen; fjern vaniljebælgen, og rør sukkeret i. Mas og rør mosen sammen med et piskeris, og stil den til afkøling.

2. Knus makronerne helt fint, og stil til side. Bland sukker og rasp. Lad smørret blive gyldent på en pande, og rist raspblandingen, til den er sprød og gylden. Brug en bred palet, og vend raspen flittigt, mens den bruner. Tag den af panden, og bland de knuste makroner i. Anret din æblekage ved at lægge æblemos og raspblanding lagvis i portionsglas eller en stor glasskål (dryp evt. raspblandingen med lidt portvin). Start og slut med rasp. Pynt med flødeskum, og drys din gammeldags æblekage med kanel (kan udelades).

Kan du ikke få æblekage nok? Så kig med her, hvor vi har samlet alle vores lækre opskrifter på æblekage