Desserter

Fransk nougat

1. juli 2013
af Lone Elmehøj Jensen
Foto: Mette Wotkjær Panduro REGI
Dette skal du bruge til fransk nougat75 g hasselnøddekerner5 dl sukker1 knivspids salt½ dl flydende honning1¼ dl vandCa. 1 dl æggehviderCa. 2-3 stk.

Dette skal du bruge til fransk nougat75 g hasselnøddekerner5 dl sukker1 knivspids salt½ dl flydende honning1¼ dl vandCa. 1 dl æggehviderCa. 2-3 stk. 100 g tørret citron skåret i tynde strimlerOpbevar fransk nougat i dekorative glaskrukker - se her hvordanSådan gør duRist hasselnøddekernerne på en tør pande, og gnid de brune hinder af. Rør sukker, salt, honning og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad det koge ved middel varme i cirka en time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul.?Lav så "knækprøven": Dyp en træpind i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage.?Pisk æggehviderne meget stive, og hæld en tynd stråle af den varme sukkerlage i, mens du fortsat pisker. Bliv ved med at piske, indtil du har en sej og glat masse - jo længere, jo bedre, for desto sejere bliver den færdige nougat. Hak tørrede citroner og hasselnøddekerner groft, og rør dem i massen.?Hæld nougaten ud på en oliepenslet marmorplade eller bagepapir, og form den til fire stænger, der er cirka to centimeter brede.Stil dem køligt og tørt (dog ikke i køleskabet) natten over, og skær dem så i lige store stykker.?Læg dem eventuelt i små papirforme, og opbevar dem i glas med tætsluttende låg.?Husk at skrive "Mors" på…Skal der også være lidt sødt til de mindste? Få opskriften på lækre bananispinde her