hjemmelavet fransk nougat
Desserter

Fransk nougat

af Lone Elmehøj Jensen 8. august 2022
Foto: Anders Schønnemann
Fransk nougat er en klassisk, sød og blød konfekt med knasende nødder. Det er perfekt til at stille lækkersulten, og opskriften er supernem!

Ingredienser til fransk nougat

  • 75 g hasselnøddekerner
  • 5 dl sukker
  • 1 knivspids salt
  • ½ dl flydende honning
  • 1¼ dl vand
  • Ca. 1 dl æggehvider
  • Ca. 2-3 stk. 100 g tørret citron skåret i tynde strimler

Sådan laver du fransk nougat:

  1. Rist hasselnøddekernerne på en tør pande, og gnid de brune hinder af.

  2. Rør sukker, salt, honning og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad det koge ved middel varme i cirka en time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul.

  3. Lav så "knækprøven": Dyp en træpind i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage.

  4. Pisk æggehviderne meget stive, og hæld en tynd stråle af den varme sukkerlage i, mens du fortsat pisker. Bliv ved med at piske, indtil du har en sej og glat masse - jo længere, jo bedre, for desto sejere bliver den færdige nougat.

  5. Hak tørrede citroner og hasselnøddekerner groft, og rør dem i massen.

  6. Hæld nougaten ud på en oliepenslet marmorplade eller bagepapir, og form den til fire stænger, der er cirka to centimeter brede.

  7. Stil dem køligt og tørt (dog ikke i køleskabet) natten over, og skær dem så i lige store stykker.

  8. Læg eventuelt den hjemmelavede franske nougat i små papirforme, og opbevar dem i glas med tætsluttende låg. Opbevar fransk nougat i dekorative glaskrukker - se her hvordan

Skal der også være lidt sødt til de mindste? Få opskriften på lækre bananispinde her