Flødeboller
Desserter

Flødeboller - hjemmelavede og lækre!

af Redaktionen 23. september 2014
Findes der noget bedre end hjemmelavede flødeboller? Her få du opskriften på lækre flødeboller med marcipanbund fra Morten Heibergs bog "Heibergs søde tand"

Det er de færreste, der ikke er vilde med flødeboller - ikke sandt? Det kan i hvert fald være svært for selv den mest hårdføre at gå forbi en chokoladebutik uden at have lyst til at købe en af de lækre håndlavede flødeboller. Men heldigvis er det faktisk ikke så svært at lave flødeboller selv - det kræver blot en god portion tid og lidt tålmodighed. Her får du opskriften på de lækreste flødeboller med marcipanbund fra dessertkokken Morten Heibergs bog "Heibergs søde tand".

God fornøjelse med at lave dine egne flødeboller!

Flødeboller ca. 12 stk.

INGREDIENSER TIL FLØDEBOLLER:

MARCIPANBUNDE

400 g marcipan  

MARENGS

0,6 dl vand (60 g) 150 g sukker 80 g glukosesirup kornene af 1 stang vanilje 100 g æggehvider (ca. 3-4 stk.) 2 spsk sukker  

OVERTRÆK TIL FLØDEBOLLER

Ca. 400 g, mørk chokolade 56% kakao. Tempereret  Ca. 400 g, mælkechokolade 40% kakao. Tempereret Ca. 400 g, hvid chokolade 40% kakao. Tempereret Se her, hvordan du smelter og tempererer chokolade lidt kakaonibs, kokosflager eller lakridspulver til drys  

Opskrift - sådan laver du flødeboller

MARCIPANBUNDE

Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik ca. 12 små runde bunde på ca. 5 cm i diameter. Læg de små bunde på række på en plade beklædt med bagepapir. Stil dem pænt, så de er klar til marengsen.  

MARENGS

Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Kog sukkerlagen til 117°. Mål efter med et digitaltermometer. Pisk æggehviderne til bløde toppe med de 2 spsk sukker. Hæld nu den varme sukkerlage i en tynd stråle ned i hviderne under kraftig piskning. Pisk derefter marengsen i ca. 8 minutter, til den er afkølet, sej og luftig. Kom marengsen i en engangssprøjtepose, og luk den til. Klip et stort hul (så det passer med marcipanbundenes diameter). Sprøjt en passende mængde marengs ud på hver marcipanbund. Lad flødebollerne stå og tørre på køkkenbordet i ca. 30 minutter.  

OVERTRÆK

Smelt og temperer chokoladen. Stil flødebollerne på en rist med et stykke bagepapir under. Overtræk flødebollerne med chokoladen ved at dyppe hver flødebolle lige ned i chokoladen med toppen først og løfte den op med et snuptag og en drejende bevægelse. Løft endelig ikke lige op, da marengsen så risikerer at blive tilbage i skålen. Flyt straks flødebollerne over på en plade beklædt med bagepapir. Drys med kakaonibs, hvis du har overtrukket med mørk chokolade. Drys med ristede, kokosflager på mælkechokolade og rålakridspulver, hvis du har brugt hvid chokolade. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering. Spiser du ikke alle dine flødeboller med det samme, skal de opbevares i køleskabet.    TIP Du kan smagstilsætte marengsen med forskellige krydderier så som lakridspulver, citrusskal, hakkede krydderurter eller frysetørrede bær.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse     30 skønne chokoladekager og desserter:  

30 skønne chokoladekager og desserter