fastelavnsboller
Desserter

Fastelavnsboller med hindbær og marcipan

af Susanne Palmqvist 17. januar 2021
Udgivet første gang 21. februar 2020. Foto: Anders Schønnemann
Dejlige fastelavnsboller med marcipan og hindbærfyld. Pynt dem med glasur og krymmel, eller drys med flormelis. De smager bedst, samme dag de er bagt, men kan fryses (bedst uden pynt). Få opskriften på fastelavnbollerne her.
12 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g økologisk hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g koldt smør
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. cremefraiche 9 eller 18 %
  • 40 g gær
  • 1 sammenpisket æg
  • evt. æg til pensling

Fyld til fastelavnsboller

  • 75 g blødt smør
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 60 g flormelis
  • fast hindbærmarmelade

GLASUR

  • 1½ dl sigtet flormelis
  • frugtfarve/hindbærsirup ½-1 spsk
  • kogende/varmt vand

PYNT

  • Krymmel eller frysetørrede hindbær

Opskrift - Sådan laver du fastelavnsboller:

  1. Start med at lave dejen til dine fastelavnsboller; bland mel, salt og sukker. Skær smørret i små terninger, og smuldr dem helt grynede i melet.
  2. Lun mælken til lillefingervarm.
  3. Kom cremefraiche i mælken, og rør gæren ud heri.
  4. Kom blandingen i melet sammen med ægget, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hæve under et viskestykke i ca. 1 time.

Ingen fastelavnsboller uden det lækre fyld.

  1. Rør smør, marcipan og flormelis sammen til en blød remonce.
  2. Ælt dejen let sammen, og rul den ud til en stor firkant. Skær den i 12 stykker. Kom lidt remonce og 1 teskefuld marmelade på hver.
  3. Fold dejen til dine fastelavnsboller ind over fyldet, og tryk godt til. Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
  4. Lad dem efterhæve tildækket til dobbelt størrelse.
  5. Pensl med æg, og bag dine fastelavnsboller i en 220° varm ovn i ca. 20 minutter.
  6. Pynt med kulørt glasur og drys, når de er kolde.