Rabarbertrifli med kakaocreme og flødeskum
Mad

Den lækreste mormor-dessert: Rabarbertrifli med kakaocreme

5. maj 2020
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Rabarbertrifli med den blødeste kakaocreme og flødeskum smager af barndom og gode minder. Se, hvordan du laver den skønneste dessert her!
4 personer
Tid i alt 30 min

Kakaocreme

  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 10 g majsstivelse
  • 10 g rent kakaopulver

Rabarberkompot:

  • 250 g rabarber
  • 15 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. vand

Til servering

  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 12 makroner

Sådan laver du rabarbertrifli med kakaocreme og flødeskum

Kakaocreme: Bring mælken i kog i en gryde, og sluk for varmen. Pisk æg, majsstivelse, kakao og sukker sammen i en skål. Rør mælk i. Hæld blandingen tilbage i gryden, og kog forsigtigt op, til det tykner. Hæld blandingen i en skål, læg husholdningsfilm over, og lad den køle helt af i køleskabet.

Rabarberkompot: Skyl, og tør rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Lad dem simre i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand, til rabarberen er let mør. Sluk for varmen.

Servering: Pisk fløde og sukker til let skum i en skål. Pisk den afkølede kakaocreme op, og fold halvdelen af flødeskummet i. Fordel cremen i glas. Top med knuste makroner, kompot og flødeskum.

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også