Desserter

Den lækreste mormor-dessert: Rabarbertrifli med kakaocreme

Rabarbertrifli med den blødeste kakaocreme og flødeskum smager af barndom og gode minder. Se, hvordan du laver den skønneste dessert her!

Forberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

Kakaocreme

1½ dl mælk
1 æg
10 g majsstivelse
10 g rent kakaopulver

Rabarberkompot:

250 g rabarber
15 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. vand

Til servering

2½ dl piskefløde
50 g sukker
12 makroner

Sådan laver du rabarbertrifli med kakaocreme og flødeskum

Kakaocreme: Bring mælken i kog i en gryde, og sluk for varmen. Pisk æg, majsstivelse, kakao og sukker sammen i en skål. Rør mælk i. Hæld blandingen tilbage i gryden, og kog forsigtigt op, til det tykner. Hæld blandingen i en skål, læg husholdningsfilm over, og lad den køle helt af i køleskabet. 

Rabarberkompot: Skyl, og tør rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Lad dem simre i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand, til rabarberen er let mør. Sluk for varmen. 

 

Servering: Pisk fløde og sukker til let skum i en skål. Pisk den afkølede kakaocreme op, og fold halvdelen af flødeskummet i. Fordel cremen i glas. Top med knuste makroner, kompot og flødeskum.

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg