crepe suzette
Desserter

Crepes suzette i orangesauce

af Camilla Zarah Lawes 29. april 2021
Foto: Lars Ranek
Så bliver det næsten ikke mere fransk med flamberede pandekager i orangesauce. Servér gerne crepes suzette med en kugle god vaniljeis
15 min 6 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • fintrevet skal af 1 økoappelsin
  • 4 æg
  • 4-5 dl mælk
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • solsikkeolie
  • lidt smør til stegning

Orangesauce

  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • fintrevet skal af 1 økoappelsin
  • ½ dl Cointreau
  • saft af to appelsiner
  • 50 g mandelsplitter

Opskrift - Sådan laver du crepes suzette

  1. Pisk æg og mælk godt sammen, og pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i. Tilsæt olie, og hæld dejen på en kande. Lad den hvile i 30 minutter. Rør dejen igennem inden bagning.

  2. Varm en pande med lidt olie og smør. Hæld dejen ud i en tynd pandekage - bag den i 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den. Læg de bagte pandekager i en stak, og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune, mens du laver saucen.

  3. Smelt sukker på panden, til det bruser op som karamel. Tilsæt smør, revet appelsinskal og mandelsplitter, og flambér med orangelikør. Det giver store flammer, så pas på, og husk at slukke for emhætten! Hæld appelsinsaft på, og kog ned. Fold de varme pandekager sammen 2 gange til en trekant, og vend dem i saucen. Servér straks.

Andre lækre opskrifter