Desserter

Crepes suzette i orangesauce

Så bliver det næsten ikke mere fransk med flamberede pandekager i orangesauce. Servér gerne crepes suzette med en kugle god vaniljeis





Crepes suzette til 6 personer/12 tynde pandekager

Ingredienser:
200 g hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
fintrevet skal af 1 økoappelsin
4 æg
4-5 dl mælk
3 spsk. solsikkeolie

Endvidere:
solsikkeolie + lidt smør til stegning

Orangesauce:
50 g sukker
50 g smør
fintrevet skal af 1 økoappelsin
½ dl Cointreau
saft af to appelsiner
50 g mandelsplitter

Opskrift - Sådan laver du crepes suzette

1. Pisk æg og mælk godt sammen, og pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i. Tilsæt olie, og hæld dejen på en kande. Lad den hvile i 30 minutter. Rør dejen igennem inden bagning.

2. Varm en pande med lidt olie og smør. Hæld dejen ud i en tynd pandekage - bag den i 1-2 minutter, til den er let gylden i kanten, og vend den. Læg de bagte pandekager i en stak, og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune, mens du laver saucen.

3. Smelt sukker på panden, til det bruser op som karamel. Tilsæt smør, revet appelsinskal og mandelsplitter, og flambér med orangelikør. Det giver store flammer, så pas på, og husk at slukke for emhætten! Hæld appelsinsaft på, og kog ned. Fold de varme pandekager sammen 2 gange til en trekant, og vend dem i saucen. Servér straks.

Mangler du inspiration til den perfekte dessert? Her får du opskrifter på 30 fantastiske desserter

Læs mere om: