Desserter

Crème brûlée

Der er ikke noget som den klassiske crème brûlée med den knasende varme karamel og kolde creme




(4 personer)
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk
½ stang god vanilje
10 pasteuriserede æggeblommer (5 bægre)
90 g sukker

Video-guide: Sådan laver du Crème Brûlée

PYNT:
rørsukker
ENDVIDERE:
1 stk. brænder
4 små ovnfaste skåle
Kog piskefløde og sødmælk op med vaniljekorn og -bælg. Fjern bælgen igen. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og hæld den kogende mælkeblanding i i en meget tynd stråle, mens du forsigtigt rører med en gummiskraber. Lad cremen køle af.
Fordel cremen i skålene. Bag dem i ca. 1 time og 10 minutter ved 100°, midt i ovnen. Cremen skal være fast, når du forsigtigt rører ved den. Lad cremen køle af, og sæt den på køl, til den er helt kold.
Tag den ud lige før servering, drys med rørsukker, og brænd forsigtigt med brænderen, til sukkeret karamelliserer. Servér straks.


Køb muffinforme i
feminashoppen.dk

Læs mere om: