chokoladekage
Desserter

Claus Meyer: Orange-chokoladekage

11. februar 2013
af Claus Meyer fra bogen "Chokolade"
Det her er en skøn, tæt og svinagtig dessertchokoladekage, der demonstrerer, at appelsinens aroma og mørk chokolade kan få det allerbedste frem i hinanden. Jeg bager her kagen med en almindelig mørk chokolade, men har du fået fat på Valrhonas specialchokolade ”Special Orange”, så bag endelig med den

Orange-chokoladekage til 12-14 personer

DET SKAL DU BRUGE350 g Valrhona Caraïbe 66 %,mørk chokolade200 g smør7 æggeblommer250 g lyst rørsukker250 g mandelmel eller finthakkede,smuttede mandler1 dl bitter orangemarmelade afgod kvalitet½ dl piskefløde7 æggehviderlidt smør og hvedemel til formen1 springform (ca. 24 cm i diameter)

 

Opskrift - sådan laver du orange-chokoladekage

1. Forvarm ovnen til 175° ved varmluft. Smør springformen med smør, drys den med mel, og stil den til side. Hak chokoladen groft, kom den i en skål sammen med smørret, og smelt det over vandbad. Rør jævnligt, så du får en lækker sammenhængende og skinnende blanding. Kom æggeblommer og 200 g af rørsukkeret i en skål, og pisk det skummende. Pisk den smeltede chokolade-smør-blanding i. Tilsæt mandelmel, orangemarmelade samt piskefløde, og bland dejen godt sammen.

2. Pisk æggehviderne i en skål, til de er skummende. Tilsæt langsomt de sidste 50 g rørsukker, og pisk, til hviderne er stive. Vend forsigtigt hviderne i dejen, og hæld den i den smurte springform.

3. Bag kagen i 40-50 minutter, eller indtil den har sat sig - den bliver aldrig helt fast. Stik evt. en kødnål eller en strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. Gør der det, skal kagen bage lidt længere. Lad kagen køle lidt af i formen, og servér den lun i første omgang. Kagen er nu også dejlig dagen efter.

Fif fra Claus Meyer: Du kan lave din egen appelsinmarmelade ved at koge hele økologiske appelsiner i vand i 30 minutter. Herefter kasserer du kogevandet, blender appelsinerne og koger dem til appelsinmarmelade med sukker i forholdet 1:1.

Se flere chokoladelækkerier fra Claus Meyer her