Citronmuffins
Desserter

Citronmuffins med syrlig glasur

af Camilla Zarah Lawes 28. april 2021
Foto: Lars Ranek
Fristes du somme tider af en færdigkøbt citronmåne, vil du elske disse muffins
35 min 10 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 150 g smeltet smør
  • 200 g fint rørsukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • saft af en økologisk citron
  • skal af 1½ økologisk citron

Glasur

  • 20 g smør
  • 400 g flormelis
  • saft af 1 økologisk citron
  • 1-2 spsk. kogende vand

Pynt

  • fint revet citronskal
  • lidt rørsukker

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt. Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og -skal ned i dejen.
  2. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180° i 30-35 minutter. Lad dem afkøle.
  3. Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyktflydende. Smør glasur over kagerne, og pynt med citronskal drysset med rørsukker.

Andre lækre opskrifter