citronmåne
Desserter

Citronmåne med marcipan

Har du først smagt en hjemmebagt citronmåne med masser af marcipan, bliver det svært at gå tilbage til den færdigkøbte version. Og det er faktisk slet ikke så svært og så tager den kun 20 minutter at forberede. Her får du opskriften på en skøn citronmåne med marcipan

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

200 g marcipan
250 g blødt smør
250 g sukker
skal af 2 usprøjtede citroner
4 æg
125 g hvedemel
1 springform, ca. 25 cm i diameter

PYNT

150 g flormelis
saft af 1 citron
evt. spiselige blomster eller citronskal
 

Opskrift - sådan laver du citronmåne med marcipan

 
1. Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Bland sammen med smør, sukker og fintrevet citronskal i en skål. Tilsæt æggene, imens du pisker, til du får en jævn dej. Vend melet i dejen. Beklæd bunden af formen med bagepapir, og smør kanten. Fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og lad den herefter køle helt af.
 
2. PYNT: Rør flormelis og citronsaft sammen til en glasur. Del evt. kagen i 2, så du får 2 halvmåner, og fordel glasuren over dem. Pynt evt. med spiselige blomster eller revet citronskal.
 
 
Læs mere om: