Gitronmåne med marcipan
Desserter

Citronmåne med marcipan

af Madredaktionen 31. marts 2021
Glemt alt om citronmåner af den færdigpakkede slags. Denne hjemmelavede citronmåne er både blød og saftig og balancerer perfekt mellem sødt og syrligt.
10 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 100 g marcipan
  • 3 æg
  • 1 æggeblomme
  • skal af 2 usprøjtede citroner
  • 100 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ dl kærnemælk
  • 1 springform, ca. 24 cm i diameter
  • smør til formen

CITRONSIRUP

  • saft af 1 citron
  • 25 g rørsukker

CITRONGLASUR

  • saft af 1 citron
  • 150 g flormelis

PYNT

  • evt. usaltede pistacienødder

Opskrift - sådan laver du citronmåne med marcipan

  1. Citronmåne: Tænd ovnen på 185°.
  2. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne med lidt smør.
  3. Pisk smør, rørsukker og groftrevet marcipan sammen til en jævn masse med en elpisker.
  4. Tilsæt æggene og æggeblommen lidt ad gangen, og pisk grundigt.
  5. Riv citronskallen fint (gem begge citroner, du skal bruge saften senere).
  6. Bland mel, bagepulver og citronskal, og vend det i dejen. Rør kærnemælk i dejen til sidst.
  7. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter.
  8. Citronsirup: Bland citronsaft og rørsukker i en kasserolle, og bring det i kog.
  9. Lad det koge i 3-5 minutter under omrøring, til konsistensen er som sirup. 
  10. Tag kagen ud af ovnen, og prik huller i overfladen med en gaffel.
  11. Hæld den lune citronsirup ud over kagen, og lad siruppen trænge ned. Lad kagen afkøle helt.
  12. Citronglasur: Rør citronsaft og flormelis sammen til en tyk glasur, og smør den på kagen.
  13. Pynt: Drys evt. med hakkede pistacienødder.
  14. Skær kagen over, så du har 2 citronhalvmåner.

 

 

Citronmåne er en god gammel klassiker. Det samme er hindbærsnitter. Få opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter her

Andre lækre opskrifter