Skriv søgeord
Desserter
Citronmåne
af Camilla Zarah Lawes, redigeret af redaktionen
26. juli 2021
foto: Lars Ranek
Citronmåne smager bedst, når den er hjemmelavet. Se hvordan du gør her!
30 min
8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min
Det skal du bruge
150 g smeltet smør
200 g sukker
3 æg
125 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af en økologisk citron
fintrevet skal af 1½ økologisk citron
Glasur og pynt
400 g flormelis
saft af 1 økologisk citron
1-2 spsk. kogende vand
gult sukkerglimmer
en rugbrødsform på 1 liter eller en springform på 20 cm i diameter
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt.
Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen.
Vend citronsaft og -skal ned i dejen.
Kom dejen i en form, der er foret med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter.
Tag kagen ud af formen, og lad den køle af i bagepapiret.
Rør ingredienserne til glasuren sammen. Den skal være ret tyktflydende.
Kom glasuren på kagen, så den løber ned ad siderne, og drys med sukkerglimmer.
Er du på udkig efter mere inspiration til desserten? Så finder du det herunder:
Læs også
Desserter
Arme riddere med sommerbær
Læs også
Brød
Kanelbrød
Læs også
Desserter
Blåbæris med rugbrøds-crumble og skovsyre
ugeplan
hygge
citronmåne
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Lækre og saftige blåbærmuffins
Desserter
Desserter
Græskarkage med kanel
Desserter
Desserter
Blåbærtærte med vaniljecreme
Desserter
Desserter
Brombærtærte med vaniljecreme
Læs også