Mad
26. juli 2021

Citronmåne

Citronmåne smager bedst, når den er hjemmelavet. Se hvordan du gør her!
Af: Camilla Zarah Lawes, redigeret af redaktionen
hjemmelavet citronmåne opskrift femina

foto: Lars Ranek

Citronmåne smager bedst, når den er hjemmelavet. Se hvordan du gør her!
30 min8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 150 g smeltet smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g marcipan
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • saft af en økologisk citron
  • fintrevet skal af 1½ økologisk citron

Glasur og pynt

  • 400 g flormelis
  • saft af 1 økologisk citron
  • 1-2 spsk. kogende vand
  • gult sukkerglimmer
  • en rugbrødsform på 1 liter eller en springform på 20 cm i diameter
Annonce

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt.
  3. Skær marcipanen i små stykker, og kom dem i dejen. Rør til en ensartet masse.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen.
  5. Vend citronsaft og -skal ned i dejen.
  6. Kom dejen i en form, der er foret med bagepapir, og bag kagen i 30-35 minutter.
  7. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af i bagepapiret.
  8. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Den skal være ret tyktflydende.
  9. Kom glasuren på kagen, så den løber ned ad siderne, og drys med sukkerglimmer.

Er du på udkig efter mere inspiration til desserten? Så finder du det herunder:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.