Chokoladetrøfler
Desserter

Chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

Det let syrlige hindbærstøv giver et lækkert modspil til saltkaramellen i de fløjlsbløde chokoladetrøfler, der bare lokker med en til og en til og ... Her får du opskriften på chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

Chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

 
Tid: 30 minutter. Køletid: 3-4 timer eller natten over.
Antal: 20-30 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 dl piskefløde
50 g sukker
15 g glukosesirup
1⁄3 tsk. flagesalt
120 g mælkechokolade
50 g mørk chokolade
 
 
PYNT
3-4 spsk. frysetørret hindbærpulver
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
PRØV OGSÅ: Chokoladetrøfler med honning og citronskal
 

Opskrift - sådan laver du chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

 
Varm forsigtigt fløden op til kogepunktet i en gryde. Sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt. Hak mælkechokolade og mørk chokolade fint, og læg det i en skål. Hæld den varme karamel over chokoladerne, og rør rundt i midten af skålen, til massen samler sig og får en blank overflade. Sæt trøffelmassen på køl i 3-4 timer eller natten over. Form små kugler (a ca. 10 g), og sæt dem på køl, til de skal serveres. Rul trøflerne i frysetørret hindbærpulver lige inden servering.
 
PRØV OGSÅ: Lakridsmarcipan-kugler