Chokoladetrøfler
Desserter

Chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

af Maja Ambeck Vase 7. december 2017
Foto: Columbus Leth
Det let syrlige hindbærstøv giver et lækkert modspil til saltkaramellen i de fløjlsbløde chokoladetrøfler, der bare lokker med en til og en til og ... Her får du opskriften på chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

Chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

  Tid: 30 minutter. Køletid: 3-4 timer eller natten over. Antal: 20-30 stk.   DET SKAL DU BRUGE 1 dl piskefløde 50 g sukker 15 g glukosesirup 1⁄3 tsk. flagesalt 120 g mælkechokolade 50 g mørk chokolade  

  PYNT 3-4 spsk. frysetørret hindbærpulver  
  PRØV OGSÅ: Chokoladetrøfler med honning og citronskal  

Opskrift - sådan laver du chokoladetrøfler med saltkaramel og hindbærdrys

  Varm forsigtigt fløden op til kogepunktet i en gryde. Sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt. Hak mælkechokolade og mørk chokolade fint, og læg det i en skål. Hæld den varme karamel over chokoladerne, og rør rundt i midten af skålen, til massen samler sig og får en blank overflade. Sæt trøffelmassen på køl i 3-4 timer eller natten over. Form små kugler (a ca. 10 g), og sæt dem på køl, til de skal serveres. Rul trøflerne i frysetørret hindbærpulver lige inden servering.   PRØV OGSÅ: Lakridsmarcipan-kugler