Chokoladetiramisu
Desserter

Chokoladetiramisu

Chokolade, hedvin og kaffe. Denne dessert er drømmen, når voksne smagsløg skal forkæles. Her får du opskriften på en helt fantastisk chokoladetiramisu

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. rent kakaopulver
50 g mørk chokolade
225 g mascarpone
1 usprøjtet citron
1 dl marsala (italiensk hedvin)
2 dl stærk friskbrygget kaffe
1 spsk. honning
200 g ladyfingers, gerne chokoladeversionen

PYNT

1 spsk. rent kakaopulver

Opskrift - sådan laver du chokoladetiramisu

 
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med sukker og kakao, så du får en luftig masse. Smelt chokoladen over vandbad; rør den sammen med mascarpone, og vend det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Vend blandingen i chokoladecremen. Bland marsala med kaffe og honning. Dyp ladyfingers i kaffeblandingen, og læg et lag af dem i små portionsskåle. Fordel et lag chokoladecreme ovenpå, og fortsæt med at lægge ladyfingers og chokoladecreme lagvis, til det hele er brugt op. Lad desserten sætte sig i køleskabet i mindst 1 time, før den skal nydes. Sigt kakao over umiddelbart før servering.
 
 
TIP: Du kan også anrette tiramisuen i et stort fad, så alle kan dele en fælles dessert.