Chokoladetiramisu
Desserter

Chokoladetiramisu

af Timm Vladimir 1. februar 2019
Foto: Columbus Leth
Chokolade, hedvin og kaffe. Denne dessert er drømmen, når voksne smagsløg skal forkæles. Her får du opskriften på en helt fantastisk chokoladetiramisu
1 t og 0 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. rent kakaopulver
  • 50 g mørk chokolade
  • 225 g mascarpone
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl marsala (italiensk hedvin)
  • 2 dl stærk friskbrygget kaffe
  • 1 spsk. honning
  • 200 g ladyfingers, gerne chokoladeversionen

PYNT

  • 1 spsk. rent kakaopulver

Opskrift - sådan laver du chokoladetiramisu

  Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med sukker og kakao, så du får en luftig masse. Smelt chokoladen over vandbad; rør den sammen med mascarpone, og vend det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og smag til med citronsaft og fintrevet citronskal. Vend blandingen i chokoladecremen. Bland marsala med kaffe og honning. Dyp ladyfingers i kaffeblandingen, og læg et lag af dem i små portionsskåle. Fordel et lag chokoladecreme ovenpå, og fortsæt med at lægge ladyfingers og chokoladecreme lagvis, til det hele er brugt op. Lad desserten sætte sig i køleskabet i mindst 1 time, før den skal nydes. Sigt kakao over umiddelbart før servering.     TIP: Du kan også anrette tiramisuen i et stort fad, så alle kan dele en fælles dessert.   PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær