Chokoladesoufflé med karamelhjerte
Desserter

Chokoladesoufflé med karamelhjerte

af Timm Vladimir 16. november 2018
Foto: Columbus Leth
Hvad ville middagen være uden den afsluttende servering? Disse chokoladesouffléer tager ikke så lang tid at lave til gengæld smager de ikke mindre end fantastisk. Her får du opskriften chokoladesoufflé med karamelhjerte
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2½ dl sødmælk
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 30 g majsstivelse (f.eks. Maizena)
  • 15 g kakaopulver
  • 25 g smør
  • 4 ramekiner eller andre små forme
  • lidt smør til formene
  • 4 spsk. dulce de leche

PYNT

  • kakaopulver

Opskrift - sådan laver du chokoladesouffléer med karamelhjerte

  1. Bring mælken i kog i en lille gryde. Hak chokoladen groft, og rør den i mælken, så den smelter. Tag gryden af varmen.   2. Tænd ovnen på 180° varmluft.   3. Del æggene i æggeblommer og -hvider. Pisk æggeblommerne luftige sammen med 50 g sukker, majsstivelse og kakao. Hæld chokolademælken over, mens du pisker det sammen, og hæld chokoladecremen tilbage i gryden. Kog forsigtigt op, til blandingen er tyknet, tag den af varmen, og lad den køle, til den er håndvarm.   4. Pisk hviderne stive med 50 g sukker. Fold dem forsigtigt i chokoladecremen.   5. Smør ramekinerne med smør, og fordel resten af sukkeret i, så det lægger sig i et jævnt lag. Fyld ramekinerne halvt med dej, og læg 1 spsk. dulce de leche ovenpå. Fyld op med dej, og glat toppen med en smørekniv eller en spatel. Bag souffléerne i ovnen i 16-18 minutter. Lad lågen forblive lukket under hele bagetiden, ellers hæver souffléerne ikke op! Servér de nybagte chokoladesoufléer med det samme.   PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse