Chokolademuffins med skildpadder
Mad

Chokolademuffins med skildpadder

16. maj 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
De chokoladetætte muffins gemmer på en dejlig skildpadde-overraskelse og er overhældt med flydende karamel. Så bliver det vis ikke meget bedre! Her får du opskriften på chokolademuffins med skildpadder
15 min10 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 200 g hvedemel
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 10 Toms mini-Skildpadder
  • 10 store papirmuffinforme

TIL SERVERING

  • 1 dåse karamelliseret mælk (dulce de leche, f.eks. fra Nestlé)
  • 20 g mørk chokolade

Chokolademuffins med skildpadder

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smelt forsigtigt smør og chokolade sammen i en gryde.
  3. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig blanding.
  4. Vend chokolademassen i.
  5. Stil muffinformene på en bageplade, og fyld dem halvt op med dej.
  6. Stik en skildpadde ned i hver muffin, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af.
  7. Severing: Fordel dulce de leche og hakket chokolade over de afkølede muffins umiddelbart inden servering.

TIP: I stedet for udstansede muffinforme kan du sagtens bruge mindre stykker af bagepapir i en fast muffinform.

Læs også