chokolademousse opskrift
Femina webredaktion
Desserter

Chokolademousse med sukkerristede pistacienødder

Dette er en chokolademousse opskrift til den ægte chokoman. Der findes mange forskellige opskrifter på chokolademousse, men denne her er helt klart min favorit med sin intense smag, og så smelter den på tungen

 

Chokolademousse til 4 personer:

100 g god mørk chokolade
(kakaoindhold minimum 70 %)
4 æggeblommer
(2 bægre pasteuriserede)
40 g sukker
2½ dl piskefløde
 

Endvidere:

3 spsk. sukker
50 g usaltede pistacienødder
 

Sådan gør du:

Hak chokoladen helt fint, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel af skummet over i chokolademousse blandingen. Vend derefter chokoladeblandingen forsigtigt tilbage i resten af flødeskummen. Hæld din chokolademousse op i en serveringsskål eller portionsglas, og sæt den på køl indtil servering.
Smelt sukkeret på panden, og rist pistacienødderne i sukkeret. Saml nødderne, og vend dem ud på et spækbræt. Afkøl de sukkerristede nødder, og hak dem let fint. Drys dem over din chokolademousse, og servér straks.