Desserter

Chokolademousse med nødder, ananas og pærer i karamelsauce

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Her har du en klassiker, der smager fantastisk, og som er enkel og nem at tilberede. Her serveres den med en delikat frugt- og nøddekaramel
10 stk

CHOKOLADEMOUSSE

  • 150 g mørk chokolade (gerne Guanaja 70 %)
  • 1½ dl piskefløde
  • 2 pasteuriserede ægge-blommer (1 bæger)
  • 6 æggehvider (4 bægre pasteuriserede)
  • 25 g sukker

KARAMEL-LAGE

  • 50 ml piskefløde
  • 80 g sukker
  • 30 ml vand

ENDVIDERE

  • ¼ ananas skåret i stykker på størrelse med hasselnødder
  • 1 pære uden skræl, skåret i stykker på størrelse med hasselnødder
  • 25 g valnødder, let hakkede
  • 25 g afskallede hasselnødder
  • 25 g mandler

Hak chokoladen helt fint, og kom den i en stor skål. Bring fløden i kog. Hæld den over chokoladen, mens du rører godt, så al chokoladen smelter. Rør æggeblommerne i chokoladen. Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret. Vend forsigtigt ¹/3 af æggehviderne i chokoladeblandingen, og vend chokoladeblandingen tilbage i resten af hviderne. Anret i små glas eller skåle eller en stor skål, og stil det i køleskabet i minimum 8 timer.
Kog fløden i en sauterepande. Kog sukker og vand til en tyk sirup, til den koger med 1 cm store bobler (eller sukkertermometeret viser 110°), og tag den fra varmen. Tilsæt den varme fløde, og lad det koge sammen. Tag det fra varmen, og vend frugtstykker og nødder i. Servér på eller ved siden af moussen.

Læs også