Desserter

Chokolademousse med nødder, ananas og pærer i karamelsauce

af Camilla Zarah Lawes 16. februar 2012
Foto: Lars Ranek
Her har du en klassiker, der smager fantastisk, og som er enkel og nem at tilberede. Her serveres den med en delikat frugt- og nøddekaramel

(10-12 portioner)CHOKOLADEMOUSSE:150 g mørk chokolade (gerne Guanaja 70 %)1½ dl piskefløde2 pasteuriserede ægge-blommer (1 bæger)6 æggehvider (4 bægre pasteuriserede)25 g sukker

KARAMEL-LAGE:50 ml piskefløde80 g sukker30 ml vand

ENDVIDERE:¼ ananas skåret i stykker på størrelse med hasselnødder1 pære uden skræl, skåret i stykker på størrelse med hasselnødder25 g valnødder, let hakkede25 g afskallede hasselnødder25 g mandler

Hak chokoladen helt fint, og kom den i en stor skål. Bring fløden i kog. Hæld den over chokoladen, mens du rører godt, så al chokoladen smelter. Rør æggeblommerne i chokoladen. Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret. Vend forsigtigt ¹/3 af æggehviderne i chokoladeblandingen, og vend chokoladeblandingen tilbage i resten af hviderne. Anret i små glas eller skåle eller en stor skål, og stil det i køleskabet i minimum 8 timer.Kog fløden i en sauterepande. Kog sukker og vand til en tyk sirup, til den koger med 1 cm store bobler (eller sukkertermometeret viser 110°), og tag den fra varmen. Tilsæt den varme fløde, og lad det koge sammen. Tag det fra varmen, og vend frugtstykker og nødder i. Servér på eller ved siden af moussen.