chokolademousse

Chokolademousse med kokos - uden sukker

8. april 2016
af Xenia Østerby Jensen "Sødt, sundere, syndigt"
Chokolademousse med en helt perfekt konsistens, hverken for tyndtflydende eller for fast. Ren mousseperfektion! Smagen er intens chokolade, der dog stadig er velafbalanceret med den milde kokos. Hverken for meget eller for lidt, bare helt herligt. Få opskriften på en fløjlsblød chokolademousse helt uden sukker her

Chokolademousse med kokos til 2 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEMOUSSE

2 dl kokosmælk

2 æggeblommer

2 spsk. sukrin+

½ tsk. vaniljepulver

Et nip salt

50 g chokolade

 

Til servering

Kokosflager

Hakket chokolade

 

PRØV OGSÅ: Hvid chokolademousse med friske bær

 

Opskrift - sådan laver du chokolademousse med kokos

 

1. Bring kokosmælk, æggeblommer, sukrin+, vaniljepulver og salt i kog i en kasserolle. Lad simre under omrøring i ca. 5-10 minutter, til massen er lækker og cremet. Hak eller knæk chokoladen i mindre stykker, og fordel i en skål. Hæld den varme kokosmælkeblanding over, lad stå et øjeblik, og pisk så sammen til en jævn masse.

 

2. Fordel i to serveringsglas, og sæt på køl i minimum et par timer, så moussen kan sætte sig.

 

3. Pynt fx med ristede kokosflager og hakket chokolade ved servering.

 

TIP

Moussen her kan laves så lys eller mørk, som du ønsker det. Er du mest til lys chokolade, bruger du en steviasødet variant, og hvis du foretrækker en mørkere smag, bruger du så mørk en chokolade, du har lyst til.

 

PRØV OGSÅ: Mazarintærte med chokoladeganache - helt uden sukker

Opskriften er fra bogen "Sødt, sundere, syndigt" af Xenia Østerby Jensen.