Desserter

Chokolademandelbund med rabarberskum og bær

Den sprøde mandelbund kan sagtens bages dagen i forvejen. Vent med at lægge fyld på den til lige før servering

Chokolademandelbund med rabarberskum og bær til 8 personer

INGREDIENSER

MANDELBUND
4½ pasteuriserede 
æggehvider
200 g sukker
200 g mandler
3 spsk. kakao
1 springform (24 cm i diameter)
 
RABARBERSKUM
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
korn af 1 vaniljestang
½ l piskefløde
50 g mørk chokolade
 
PYNT
250 g friske hindbær
50 g mørk chokolade
 

Opskrift - sådan laver du chokolademandelbund med rabarberskum og bær

 
1. Mandelbund: Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker, og pisk igen, til hviderne er glatte og blanke. Blend mandlerne groft i en minihakker, og vend forsigtigt mandler og kakao i æggehviderne. Fordel massen i en springform foret med bagepapir. Bag mandelbunden i en 175° varm ovn i 25-30 minutter. Afkøl den helt.
 
2. Rabarberskum: Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm store stykker. Fordel dem i et ovnfast fad foret med bage-papir. Drys sukker, kartoffelmel og vaniljekorn over rabarberne. Læg den tomme vaniljebælg ved. Bag rabarberne i ovnen ved 175° i 30 minutter. Lad dem køle helt af. Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i sammen med hakket chokolade. Fordel rabarberskummet over mandelbunden lige før servering, og pynt med hindbær og hakket chokolade.
 
PRØV OGSÅ: Jordbærtærte med mandelcreme og ribs