Desserter

Chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og Maltesers

Børn og barnlige sjæle vil få fødselsdagslys i øjnene ved synet af den overdådigt pyntede chokoladelagkage. Få opskriften her

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

200 g sukker
135 g hvedemel
20 g kakao
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
50 g smør
1 æg
1¼ dl kærnemælk
¾ dl friskbrygget kaffe
1 springform, 20 cm i diameter
lidt smør til formen

CHOKOLADECREME

2 blade husblas
150 g mælkechokolade
4 dl piskefløde
1 knsp. salt
1 sprøjtepose med glat tylle

PYNT

1 pose Maltesers (85 g)
10 Toffifee
100 g friske blåbær
evt. spiseligt bladguld

Opskrift - sådan laver du chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og Maltesers

 
1. Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne med smør. Rør sukker, mel, kakao, vaniljepulver, salt, bagepulver og natron sammen i en skål. Smelt smørret, og afkøl let. Rør smør, æg, kærnemælk og kaffe i melblandingen, og rør dejen jævn og glat. Fordel dejen i springformen. Glat overfladen. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl på en rist.
 
2. CHOKOLADECREME: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak mælkechokoladen fint, og hæld den i en skål. Opvarm fløden i en gryde til kogepunktet, og hæld den over chokoladen ad 2 omgange. Rør, til chokoladen er smeltet. Klem væden af husblassen, og lad husblassen blive helt opløst i chokoladen, mens du rører godt med et piskeris. Dæk chokoladecremen med husholdningsfilm, og tryk filmen helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt chokoladecremen på køl i mindst 3 timer.
 
 
3. Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den med en elpisker til en luftig mousse. Moussen skal piskes så fast, at den kan sprøjtes ud i toppe. Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose. Hak halvdelen af Malteserne groft. Skær den kolde kakaobund igennem på den vandrette led. Læg den ene kakaobund på et kagefad. Sprøjt halvdelen af chokoladecremen ud på bunden i runde toppe, og drys med de hakkede Maltesers. Læg den anden kakaobund ovenpå, og sprøjt resten af chokoladecremen ud på toppen af kagen. Pynt kagen overdådigt med blåbær, Maltesers og Toffifee. Drys evt. med lidt bladguld, og opbevar kagen på køl indtil servering.