Chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og Maltesers
Mad

Chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og Maltesers

28. februar 2019
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Denne overdådige chokolade lagkage kan tænde lys i øjnene på en enhver! Super lækker opskrift som garanteret bliver et hit. Find opskriften her
30 min8 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

Det skal du bruge

  • 200 g sukker
  • 135 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1¼ dl kærnemælk
  • ¾ dl friskbrygget kaffe
  • 1 springform, 20 cm i diameter
  • lidt smør til formen

Chokoladecreme

  • 2 blade husblas
  • 150 g mælkechokolade
  • 4 dl piskefløde
  • 1 knsp. salt
  • 1 sprøjtepose med glat tylle

Pynt

  • 1 pose Maltesers (85 g)
  • 10 Toffifee
  • 100 g friske blåbær
  • evt. spiseligt bladguld

Chokoladelagkage med blåbær, Toffifee og Maltesers

CHOKOLADEKAGE

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør kanterne med smør.
  2. Rør sukker, mel, kakao, vaniljepulver, salt, bagepulver og natron sammen i en skål.
  3. Smelt smørret, og afkøl let. Rør smør, æg, kærnemælk og kaffe i melblandingen, og rør dejen jævn og glat.
  4. Fordel dejen i springformen. Glat overfladen.
  5. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl på en rist.

CHOKOLADECREME

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak mælkechokoladen fint, og hæld den i en skål.
  3. Opvarm fløden i en gryde til kogepunktet, og hæld den over chokoladen ad 2 omgange. Rør, til chokoladen er smeltet.
  4. Klem væden af husblassen, og lad husblassen blive helt opløst i chokoladen, mens du rører godt med et piskeris.
  5. Dæk chokoladecremen med husholdningsfilm, og tryk filmen helt ned på overfladen for at undgå kondens.
  6. Sæt chokoladecremen på køl i mindst 3 timer.
  7. Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den med en elpisker til en luftig mousse. Moussen skal piskes så fast, at den kan sprøjtes ud i toppe.
  8. Fyld chokoladecremen i en sprøjtepose.
  9. Hak halvdelen af Malteserne groft.

OPBYGNING

  1. Skær den kolde kakaobund igennem på den vandrette led. Læg den ene kakaobund på et kagefad.
  2. Sprøjt halvdelen af chokoladecremen ud på bunden i runde toppe, og drys med de hakkede Maltesers.
  3. Læg den anden kakaobund ovenpå, og sprøjt resten af chokoladecremen ud på toppen af kagen.
  4. Pynt kagen overdådigt med blåbær, Maltesers og Toffifee.
  5. Drys evt. med lidt bladguld, og opbevar kagen på køl indtil servering.

Savner du inspiration til festkager?
Fra de klassiske og tidløse designs til moderne og nyskabende kagekreationer – uanset om du planlægger en fødselsdag, et bryllup, en jubilæumsfest eller bare en speciel sammenkomst, er disse kager designet til at gøre din fejring uforglemmelig. Lad os dykke ned i denne søde verden og opdage, hvordan disse festkager kan tilføje et strejf af elegance og glæde til dit næste arrangement.

Læs også