chokoladekage dessert
Desserter

Chokoladekage med mousse & kirsebær

af Camilla Zarah Lawes 10. november 2021
Udgivet første gang d. 2. december 2016 Foto: Columbus Leth
Bag en hel kage, stik den ud i cirkler, og pynt dem som små kunstværker. Her får du opskriften på en smuk (og meget velsmagende) chokoladekage med mousse & kirsebær.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 200 g smør
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 200 g flormelis
  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 firkantet form, 20 x 30 cm

PYNT

  • 100 g hvid chokolade
  • 1 glas syltede kirsebær evt. skovsyre

Opskrift - Sådan laver du chokoladekage med mousse & kirsebær

  1.  Tænd ovnen på 170°. Smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftigt i en skål med en elpisker, og vend det i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Tag ¼ af kagemassen fra, og gem den i en sprøjtepose på køl. Vend kakao i resten af dejen, og fordel den i en firkantet form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. 
  2. PYNT: Hak chokoladen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den med i ovnen i 5 minutter, til chokoladen er let brændt. Lad chokolade og kage køle af.
  3. Stik kagen ud i 6 cirkler, og pynt med små toppe af chokolademousse fra køl, brændt chokolade, syltede kirsebær og evt. skovsyre.