Desserter

Chokoladekage med lakridscreme

Lakridscremen er et overraskende element i denne lækre chokoladekage - få opskriften her

Chokoladekage med lakridscreme

Tid: 30 minutter. Bagetid: 25 minutter. Antal personer: 6 
 
Chokoladekage er og bliver en klassiker. Og chokoladekage er perfekt til de fleste sammenkomster. Hvad enten du skal imponere dine middagsgæster eller skal have lidt sødt til kaffen, er chokoladekage et hit. Her får du en skøn opskrift på chokoladekage, hvor lakridscremen er et overraskende element. Rigtig god fornøjelse og velbekommen. 
TIP:  Husk at bruge en god kvalitet chokolade til chokoladekagen. Det giver den bedste smag, og som den vigtigste ingrediens i chokoladekage er det ikke her du skal gå på kompromis.
 
DET SKAL DU BRUGE
 
BUNDE
200 g mørk chokolade
150 g blødt smør
200 g brun farin
5 æg
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 springforme, 20 cm i diameter
smør og sukker til formene
5 spsk. solbærmarmelade
 
LAKRIDSCREME
2½ piskefløde
50 g flormelis
ca. 2 spsk. lakridssirup (f.eks. fra Johan Bülow)
 
CHOKOLADEGLASUR
200 g mørk chokolade
1 spsk. sirup
100 g smør
 
PYNT
evt. chokoladespåner
 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med lakridscreme

 
Chokoladekage-bunde: Start med at smelte chokoladen over vandbad, og lad den køle af. Pisk derefter smør og farin til en cremet konsistens. Del æggene i blommer og hvider, gem hviderne i en skål. Pisk æggeblommerne i smør-farin-dejen, 1 ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Rør den let afkølede smeltede chokolade i dejen. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Tænd ovnen på 180°. Smør springformene med smør, og drys med sukker. Fordel dejen i de 2 forme. Bag kagerne i 20-25 minutter (tjek evt. med en strikkepind, om de er færdigbagte).
Afkøl kagerne på en bagerist.
 
Lakridscreme til chokoladekage: Pisk fløden til skum med flormelis. Vend lakridssiruppen i, og smag til. Smør solbærmarmelade og lakridscreme på den ene kagebund, og læg den anden ovenpå.
 
Chokoladeglasur til chokoladekage: Smelt alle ingredienserne over vandbad. Rør godt, til det er ensartet i konsistensen. Hæld glasuren over i en anden skål, og stil den i køleskabet. Rør i glasuren hvert 5. minut, til konsistensen er smørbar. Fordel chokoladeglasuren på kagen. Pynt evt. med chokoladespåner.
 
Kan du ikke få chokoladekage nok? Så prøv verdens bedste chokoladekage - få opskriften her
 
Læs mere om: