Desserter

Chokoladekage med kaffemousse

Chokolade og kaffe hænger uløseligt sammen, og i denne chokoladekage forenes smagene på dejligste maner, når chokoladebundene pensles med kaffesirup, og moussen smagssættes med såvel chokolade som espresso. Server chokoladekagen med en god espresso eller en stærk stempelkaffe, og ikke et øje vil være tørt

Chokoladekage med kaffemousse til 4-6 personer

Opskriften på den lækre chokoladekage med kaffemousse er fra "Heibergs søde tand" af Morten Heiberg"

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE MED KAFFEMOUSSE

CHOKOLADEBUND

60 g mørk chokolade, 70% kakao
55 g smør
2 æg, delt i blommer og hvider
25 g sukker
20 g hvedemel
2 spsk mandelmel
 

KAFFESIRUP

½ dl vand (50 g)
50 g sukker
1 friskbrygget espresso (ca. 30 g)
 

KAFFEMOUSSE

100 g mørk chokolade, min. 60% kakao
1,8 dl piskefløde (180 g)
60 g æggeblommer (3 stk.)
50 g sukker
4 tsk espresso
 

CHOKOLADEOVERTRÆK

140 g mørk chokolade
2 dl piskefløde (200 g)
45 g glukosesirup
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage - verdens bedste
 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffemousse

 

CHOKOLADEBUND

Forvarm ovnen til 180°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Smør en kagering på 18-22 cm i diameter med lidt smør, og sæt den på bagepladen. 
Hak chokoladen. Smelt smørret i en lille gryde. Fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokolade. Brug en gummidejskraber, og rør rundt, til det er ensartet. Tilsæt æggeblommerne. Pisk æggehviderne skummende i en anden skål. Tilsæt sukker, og pisk hviderne stive. Vend først en tredjedel af hviderne i chokoladeblandingen for at gør den mere let. Sigt melet i, og kom derefter mandelmel i. Vend resten af hviderne i. 
Hæld dejen i den smurte kagering. Bag chokoladekagen midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil den er hævet op. Lad kagen afkøle på en bagerist.
 

KAFFESIRUP

Bring vand og sukker i kog. Lad det småkoge i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt kaffen. Opbevar siruppen i en tætsluttende beholder i køleskabet, til du skal bruge den.
Placer en ren kagering i samme diameter som kagen på et lille fad. Fór indersiden af ringen med et plastkagestrimmel eller en strimmel bagepapir. Læg den bagte kagebund i. Pensl med et godt stryg af kaffesiruppen. Stil fadet til side.
 

KAFFEMOUSSE

Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk fløden til let skum. Stil skålen i køleskabet. Pisk æggeblommer og sukker skummende. Tilsæt kaffe. Vend den smeltede chokolade i. Vend så den letpiskede flødeskum i. Hæld straks derefter moussen over din chokoladekage, og glat den pænt ud. Stil chokoladekagen i fryseren i minimum 2 timer.
 

OVERTRÆK

Tilbered chokoladeovertrækket umiddelbart inden, du skal bruge det til chokoladekage. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring piskefløde og glukosesirup i kog i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber, indtil blandingen er ensartet. Hæld chokoladeblandingen i en lille høj beholder, og kør med en stavblender. Sæt stavblenderen skråt ned, og ret den op, før du tænder for blenderen. På den måde undgår du at indarbejde luftbobler. Tag kagen ud af fryseren, og fjern straks strimlen rundt om kagen. Placer kagen på en rist med et stykke bagepapir under, så den rager lidt ud over ristens kant. Så kan du bedre løfte chokoladekagen, når den er overtrukket. Begynd fra midten af og hæld det færdige chokoladeovertræk over din chokoladekage. Brug en paletkniv, og løft chokoladekagen af risten. Stil den på et serveringsfad, og lad chokoladekagen tø op i køleskabet i minimum 3 timer.
Læs mere om: