chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med kaffe

Denne chokoladekage er lækker og intens og ikke mindst utrolig svær at modstå! Og så bages den helt uden mel

Chokoladekage med kaffe til 8-10 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE MED KAFFE

200 g rørsukker
1¹⁄₃ dl stærk kaffe
225 g smør
250 g mørk chokolade
4 æg
springform på 20 cm i diameter
 
PYNT
kakaopulver
 
Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffe
 
1. Kom rørsukker og kaffe i en gryde, og kog det til sirup. Kom smør og hakket chokolade ned i siruppen; tag gryden af blusset, og lad det hele smelte stille og roligt sammen. Afkøl, til blandingen er håndvarm. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør dejen jævn og glat. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir.
 
2. Bag kagen i en 170° varm ovn i ca. 50 minutter. Kagen skal være klæg i midten. Afkøl kagen helt – stil den gerne på køl til dagen efter. Drys med sigtet kakaopulver inden servering.
 
PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage
 
Læs mere om: