Chokoladekage med jordbær og hvid choko-creme
Desserter

Chokoladekage med jordbær og hvid choko-creme

af Camilla Zarah Lawes 16. juli 2018
Foto: Betina Hastoft
Mørk chokolade, hvid chokolade og jordbær i skøn forening - så bliver det bare ikke bedre. Her får du opskriften på en fantastisk chokoladekage med jordbær og hvid choko-creme
40 min 12 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 80 g hvedemel
  • 3 spsk. kakao
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • Smør til formen

HVID CHOKOLADECREME

  • 200 g hvid chokolade
  • ½ liter piskefløde

DESUDEN

  • 1 springform på 18 cm i diameter
  • 250 g jordbær
  • 1 spsk. flormelis

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med jordbær og hvid choko-creme

  1. Varm ovnen op til 175°.   2. Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Bland bagepulver, mel og kakao sammen og sigt det i smørmassen.    3. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Hæld chokoladen i dejen, tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert.    4. Smør formen med smør. Fordel dejen i formen og bag kagen i 35-40 min. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.    5. Hak imens chokoladen, kog fløden op og hæld den over chokoladen lidt ad gangen, så chokoladen smelter. Rør det til en ensartet masse og stil den i fryseren i 1 time. Tag den ud og pisk den op med en elpisker.    6. Nip og skær jordbærrene i halve. Fordel chokoladecremen på kagen, pynt med jordbær og drys med flormelis.   PRØV OGSÅ: Fragilité med kaffecreme