Desserter

Chokoladekage med brombær sauce

af Camilla Zarah Lawes 14. august 2010
Foto: Lars Ranek
Nyd chokoladekagen med den søde brombærsauce til, og gør det gerne ekstra delikat med en kugle vaniljeis til

(6-8 personer)CHOKOLADEKAGE:200 g blødt smør200 g sukker80 g hvedemel1 tsk. bagepulver3 spsk. kakao100 g mørk chokolade3 ægDRYS:kakaopulver1 lille håndfuld hakkede pistacienødder

BROMBÆRSAUCE:½ vaniljestang300 g brombær3 spsk. vand60 g sukkerENDVIDERE:1 høj rund tærte- eller springform med løs bund på 18 cm i diameterPisk smør sammen med sukker til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao deri. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør formen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 35-40 minutter. Afkøl kagen, drys den med kakaopulver gennem en sigte, og fordel pistacienødder over kagen.Brombærsauce: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom halvdelen af bærrene i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn og -bælg. Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og blend det bagefter. Hæld saucen gennem en si og over i en anden gryde, og tilsæt de resterende brombær. Varm dem kort igennem. Servér kagen med brombærsauce.

RELEVANTE LINKS

Kylling med hindbær