
Chokoladekage med brombær sauce

Foto: Lars Ranek
(6-8 personer)
CHOKOLADEKAGE:
200 g blødt smør
200 g sukker
80 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade
3 æg
DRYS:
kakaopulver
1 lille håndfuld hakkede pistacienødder
BROMBÆRSAUCE:
½ vaniljestang
300 g brombær
3 spsk. vand
60 g sukker
ENDVIDERE:
1 høj rund tærte- eller springform med løs bund på 18 cm i diameter
Pisk smør sammen med sukker til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao deri. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt ind imellem. Smør formen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 35-40 minutter. Afkøl kagen, drys den med kakaopulver gennem en sigte, og fordel pistacienødder over kagen.
Brombærsauce: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom halvdelen af bærrene i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn og -bælg. Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og blend det bagefter. Hæld saucen gennem en si og over i en anden gryde, og tilsæt de resterende brombær. Varm dem kort igennem. Servér kagen med brombærsauce.
RELEVANTE LINKS



Stegt rødspætte (link fjernet) Kylling med (link fjernet)
hindbær (link fjernet) Madplan til
hele ugen