Chokoladefondant
Femina
Desserter

Chokoladefondant med vaniljeis og citrussalat

Slut nytårsmiddagen af på fantastisk manér med den lækreste lille dessert. Chokoladefondant med vaniljeis og citrussalat kan forberedes i forvejen og vil helt sikker vække lykke på nytårsbordet

Chokoladefondant er en intens chokoladekage med blød eller flydende midte. Chokoladefondant bages altid i små portionsforme, så hver person kan få sin hele chokoladefondant med "overraskelsen" indeni.

Chokoladefondant er altid et hit som desserten efter en lækker middag i godt selskab. Men husk, chokoladefondant er en voksendessert - børnene vil nok sætte større pris på en ispind.

Chokoladefondant med vaniljeis og citrussalat

8 pers.

Det skal du bruge - chokoladefondant:
200 g. smør
200 g. god mørk chokolade (mindst 70 % kakaoindhold)
4 æg
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
240 g. sukker
Kornene fra 1 stang god vanilje
200 g. hvedemel

Endvidere:
8 souffléforme på 7 ½ cm.
Smør til at smøre formene med
Kakao til at drysse formene med

Citrussalat:
2 røde grapefrugter
2 lime
2 appelsiner

Sukkerlage:
3 dl. vand
5 dl. sukker
1 stang vanilje

Tilbehør:
1 liter god vaniljeis

 

Prøv også en dejlig chokoladefondant med peanutbutter

 

Sådan laver du chokoladefondant med vaniljeis og citrussalat:
Smelt smør og chokolade i et vandbad. Tag det af varmen, rør det til en ensartet masse, og afkøl let. Pisk de hele æg og godt med æggeblommer, sukker og vaniljekorn, til piskeriset danner spor. Sigt melet i blandingen, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Tilsæt chokoladeblandingen og vend rundt. Fordel dejen til chokoladefondant i de 8 smurte, dryssede forme, og bag din chokoladefondant i en 160 grader varm ovn i ca. 15 minutter, til kagerne hæver op over kanten på formene.

Skræl frugterne, og skær dem i filetter mellem lamellerne, Kog ingredienserne til sukkerlagen sammen, til den koger med 1 cm. Store bobler. Tag den fra varmen og fjerne vaniljebælgen. Lad frugtfileterne dryppe af, og vend dem med sukkerlagen.

Anret den lune/varme chokoladefondant på tallerkener, drys med kakao, og servér den straks med en stor kugle vaniljeis og citrussalat.

Arbejdsplan:
Om morgenen:
Rør dejen til chokoladefondant sammen, kom den i formene, og sæt dem på køl. Tilbered sukkerlagen, og skær frugterne til citrussalaten (opbevar dem i en plastpose)
2 timer før: Vend frugterne i sukkerlagen
Lige før servering: Bag din chokoladefondant, anret og servér.