De små chokoladekager har en flydende midte af mørk chokolade. Nyd dem med bær og måske en kugle god vaniljeis. Her får du opskriften på chokoladefondant med flydende midte
8 personer
Tid i alt 30 min
DET SKAL DU BRUGE
150 g mørk chokolade
75 g smør
4 æg
75 g sukker
2 spsk. hvedemel
8 små engangs-aluminiums-muffinforme
1 spsk. smør til formene
CHOKOLADE-MIDTE
100 g mørk chokolade 70 %
½ dl piskefløde
1 spsk. honning
25 g smør
TIL SERVERING
3 spsk. flormelis
125 g blåbær
125 g hindbær
Opskrift - sådan laver du chokoladefondant med flydende midte
1. CHOKOLADE-MIDTE: Hak chokoladen groft. Bring fløde og honning i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og smelt chokoladen i fløden under omrøring. Tilsæt smør, og rør, til det smelter. Sæt chokoladecremen på køl i 2 timer. Fordel den kolde chokoladecreme i små portioner (a ca. 1 spsk.) på en tallerken beklædt med bagepapir. Sæt på køl, til de skal anvendes. 2. Tænd ovnen på 200°. Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør sammen i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker. Vend den smeltede chokolade-smør-blanding i dejen med en dejskraber. Vend sigtet mel i. Smør muffinformene, og fyld dem halvt op med chokoladekagedej. Læg 1 kold portion chokoladecreme i hver form, og fordel resten af dejen ovenpå. Bag kagerne i ovnen i 7-8 minutter, og lad dem køle af i formene i 5 minutter. 3. SERVERING: Vend forsigtigt kagerne ud af formene. Sigt flormelis over dem, og pynt med hindbær og blåbær. Servér kagerne, mens de er friskbagte og lune – hvis de bliver kolde, forsvinder den bløde midte. PRØV OGSÅ: Chokoladefondant med peanutbutter