Desserter

Chokoladedrikke

23. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
Varm chokolade med krydret skumTid: 15 min.Valrhona laver en formidabel kakao, der er dyr, men til gengæld er den virkelig god. Og selv når man bruger

Varm chokolade med krydret skum

Tid: 15 min.Valrhona laver en formidabel kakao, der er dyr, men til gengæld er den virkelig god. Og selv når man bruger den, er det stadig billigere at lave den varme chokolade selv end at sidde på en fin café.1 l mælk6 spsk Valrhona kakao6 spsk sukker1 dl piskeflødeLidt stødt muskat ogkardemommeVarm mælken langsomt op i en gryde. Bland kakao og sukker i en skål, hæld lidt af den lune mælk i skålen og rør kakaoen ud. Hæld det tilbage i gryden og varm drikken op under omrøring.Pisk fløden til skum og smag den til med muskat og kardemomme - det må gerne være lidt stærkt. Hæld kakaoen i 4 store glas og top med skummet.

Kaffechok

Tid: 10 min.4 glas stærk kaffe8 cl rom4 kugler ekstra god chokoladeisTilbered den stærke kaffe, hæld rommen i, fordel den i 4 store glas og top med chokoladeis. Nemmere og bedre kan det næsten ikke være!

Amalies varme chokolade med mynte

Tid: 15 min.100 g mørk chokolade1 l mælk8 After Eight-stykkerBræk chokoladen i mindre stykker og kom den i en gryde. Sæt den på en radiator og lad den langsomt smelte. Sæt gryden med den smeltede chokolade på kogepladen og hæld mælken i under omrøring. Varm det op under fortsat omrøring og hæld chokoladen i 4 store glas. Kom 2 After Eight-stykker i hvert glas. Sæt en lang ske i, så hver enkelt kan røre i kakaoen, mens de nyder den.