chokoladebarer
Desserter

Chokoladebarer med karamelliserede hasselnødder

Når du først har bidt igennem den bløde mælkechokoladeganache, møder du de karamelliserede hasselnødder, der gør mælkechokoladebaren til en knasende lækker oplevelse. Her får du opskriften på chokoladebarer med karamelliserede hasselnødder

Chokoladebarer med karamelliserede hasselnødder

 
Tid: 50 minutter. Køletid: Mindst 4 timer eller natten over.
Antal: 12-14 stk.
 
HASSELNØDDEBUND
100 g hasselnødder
100 g sukker
30 g smør
1 nip salt
en firkantet kagering eller et firkantet fad
 
 
MÆLKECHOKOLADEGANACHE
230 g mælkechokolade
115 ml piskefløde
20 g glukosesirup
1 nip salt
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PYNT
50 g mælkechokolade
hasselnødder
 
PRØV OGSÅ: Chokoladebarer med kokos
 

Opskrift - sådan laver du chokoladebarer med karamelliserede hasselnødder

 
1. HASSELNØDDEBUND: Rist hasselnødderne gyldne i en 200° varm ovn i 5-10 minutter. Gnub skallerne af nødderne i et rent viskestykke. Lad nødderne afkøle let, tag nogle stykker fra til pynt, og hak resten groft. Smelt sukkeret til gylden karamel i en tykbundet gryde, og rør hurtigt de hakkede hasselnødder i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af.
 
2. Blend 50 g af nøddemassen til fint pulver i en minihakker, og hak resten groft. Smelt smør, og bland det med det blendede hasselnøddepulver, de hakkede hasselnødder og salt. Placér en firkantet kagering på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen jævnt heri. Tryk massen godt sammen med fingrene. Sæt hasselnøddebunden i køleskabet.
 
3. MÆLKECHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring forsigtigt fløde og glukosesirup i kog, og hæld det over chokoladen. Rør kraftigt i midten af skålen, til massen samler sig og får en blank overflade. Smag til med salt. Fordel ganachen oven på hasselnøddebunden, og sæt kagen i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.
 
4. PYNT: Skær kagen ud i små, aflange barer. Hak og smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld den i en sprøjtepose med et meget lille hul. Sprøjt chokolade ud over chokoladebarerne i tynde stri-ber, og pynt med halverede hasselnødder og hakkede hasselnødder. Opbevar chokoladebarerne på køl indtil servering.
 
PRØV OGSÅ: Hasselnøddekage med mørk og lys chokolade