pavlova
Desserter

Chokolade-pavlova med syltede appelsiner og pistacienødder

af Camilla Zarah Lawes 15. marts 2012
Foto: Lars Ranek
Pavlova er en marengsdessert opkaldt efter den russiske balletdanser Anna Pavlova. Kagen krakelerer lidt, når man skærer i den. Nyd den med årstidens frugter og den luftige creme. Du kan sagtens tilberede bunden, appelsinerne og cremen dagen før, så du bare skal ”samle” kagen lige inden servering.

Chokolade-pavlova med syltede appelsiner og pistacienødder til 6-8 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADE-PAVLOVA MED SYLTEDE APPELSINER OG PISTACIENØDDER

6 pasteuriserede æggehvider300 g sukkerlidt citronsaft2 spsk. kakao50 g hakket mørk chokolade

VANILJESYLTEDE APPELSINER5 appelsiner skåret i filetersaften fra appelsinerne½ dl vand1 dl sukker½ vaniljestang

CREME2½ dl piskefløde3 dl græsk yoghurtlidt flormelis

PYNThakket mørk chokolade og hakkede, usaltede pistacienødder

 

PRØV OGSÅ: Pavlova med marcipan og sommerbær

 

Opskrift - sådan laver du chokolade-pavlova med syltede appelsiner og pistacienødder

1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret, lidt ad gangen. Tilsæt citronsaft. Sigt kakaopulveret, og vend det i sammen med chokoladen. Tegn en 22 cm stor cirkel på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel massen inden for cirklen. Bag kagen midt i en 140° varm ovn i 1½ time. Kanten skal være sprød og tør. Sluk for ovnen, og lad bunden stå, til den er afkølet.

2. Filetér appelsinerne over en skål, så al saften opsamles. Kog appelsinsaft, vand og sukker op sammen med vaniljekorn og vaniljebælg. Kog, til sukkeret er opløst, og lagen er let tyktflydende. Afkøl lagen let, og hæld den over appelsinfileterne. Pisk fløden til skum, vend det sammen med den græske yoghurt, og smag til med flormelis. Fordel cremen midt på kagen. Kom appelsinerne på, og drys med chokolade og pistacienødder.

Italiensk ostekage med mandler og citrusfrugter