Annonce
BrĂžd og bagvĂŠrk
9. maj 2012

Chokolade-marengslagkage med bĂŠr

SkĂžn opskrift med marengs: sprĂžde marengsbunde med cremet chokolade-fyld.
Af: Marianne Liljenberg
Chokolade-marengslagkage med bĂŠr

Foto: Erik Karlson og Anders Norrsell/All Over PRESS

Opskrift med marengs og chokolade

Ca. til 5-6 stk., Tid: 1œ time

Ingredienser til marengslagkage:

Marengsbunde
50 g mĂžrk chokolade
3 ĂŠggehvider
2 dl sukker

Cremet chokoladefyld:
125 g mĂžrk chokolade
4 dl piskeflĂžde
1-2 tsk kakao

Servér evt. din marengs med:
BĂŠr eller frugt efter valg
Citronmelisse

LÆS OGSÅ: Kan du lide den lĂŠkre chokolade-marengs? PrĂžv ogsĂ„ brownie med chokoladesauce

Tilberedning af marengs lagkage

Bag marengsbunden fĂžrst: Smelt chokoladen. Pisk ĂŠggehvide og sukker over vandbad, til det bliver tykt - brug evt. elpisker. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i.

Spred chokoladedejen ud til to bunde, diam. ca. 20 cm, pÄ bagepapir. Bag marengsbundene i ovnen ved 150 grader i ca. 35 min., sluk for varmen og lad dem stÄ og tÞrre ved eftervarmen og med ovnlÄgen pÄ klem.

Opbevar de afkĂžlede marengsbunde med bagepapir imellem i en tĂŠtsluttende boks. Hvis de bliver lidt blĂžde, kan de tĂžrres ved 100 grader i ovnen.

Annonce

Smelt chokoladen med 1 dl flÞde over vandbad, lad det afkÞle lidt, men ikke sÄ meget, at det stÞrkner. Pisk resten af flÞden let, sigt og bland kakao i og rÞr cremen sammen med den afkÞlede, men ikke stivnede chokolademasse.

SÊt chokoladecremen pÄ kÞl og lad den stÞrkne lidt.

Fordel halvdelen af cremen pÄ nederste marengsbund, lÊg den anden over, og dÊk toppen med resten af cremen. Servér din marengslagkage med et drys kakao, friske bÊr og evt. citronmelisse eller hjemmelavet chokoladeis.

LÆS OGSÅ: Moussekage med chokolade

Annonce
Annonce

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrÊnset adgang til alt indhold.