Desserter

Chokolade-marengslagkage med bær

9. maj 2012
af Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlson og Anders Norrsell/All Over PRESS
Skøn opskrift med marengs: sprøde marengsbunde med cremet chokolade-fyld.

Opskrift med marengs og chokolade

Ca. til 5-6 stk., Tid: 1½ time

Ingredienser til marengslagkage:

Marengsbunde50 g mørk chokolade3 æggehvider2 dl sukker

Cremet chokoladefyld:125 g mørk chokolade4 dl piskefløde1-2 tsk kakao

Servér evt. din marengs med:Bær eller frugt efter valgCitronmelisse 

LÆS OGSÅ: Kan du lide den lækre chokolade-marengs? Prøv også brownie med chokoladesauce

Tilberedning af marengs lagkage

Bag marengsbunden først: Smelt chokoladen. Pisk æggehvide og sukker over vandbad, til det bliver tykt - brug evt. elpisker. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i.

Spred chokoladedejen ud til to bunde, diam. ca. 20 cm, på bagepapir. Bag marengsbundene i ovnen ved 150 grader i ca. 35 min., sluk for varmen og lad dem stå og tørre ved eftervarmen og med ovnlågen på klem.

Opbevar de afkølede marengsbunde med bagepapir imellem i en tætsluttende boks. Hvis de bliver lidt bløde, kan de tørres ved 100 grader i ovnen.

Smelt chokoladen med 1 dl fløde over vandbad, lad det afkøle lidt, men ikke så meget, at det størkner. Pisk resten af fløden let, sigt og bland kakao i og rør cremen sammen med den afkølede, men ikke stivnede chokolademasse.

Sæt chokoladecremen på køl og lad den størkne lidt.

Fordel halvdelen af cremen på nederste marengsbund, læg den anden over, og dæk toppen med resten af cremen. Servér din marengslagkage med et drys kakao, friske bær og evt. citronmelisse eller hjemmelavet chokoladeis. 

LÆS OGSÅ: Moussekage med chokolade