Desserter

Chokolade-crème brûlée med granatæble

af Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolat, fra bogen ”Lykken er chokolade” 12. marts 2014
Kombinationen af fløjlsblød, vaniljeprikket creme og knasende sprød, letbrændt karamel er vidunderlig. Få opskriften på chokolade-crème brûlée med granatæble her

Chokolade-crème brûlée med granatæble til 4 personer

Tid: 25 min. Ovntid: 50 min. Hviletid: Helst  nattenover   INGREDIENSER 80 g mørk chokolade 240 g piskefløde 60 g sukker 2 æggeblommer 4 ramekiner (ovnfaste portionsforme)   PYNT 50 g lyst rørsukker 1 granatæble  

Opskrift - sådan laver du chokolade-crème brûlée  med granatæble

  1. Hak chokoladen fint. Bring fløde i kog sammen med halvdelen af sukkeret i en gryde. Tilsæt chokoladen, og rør godt rundt, til den er helt smeltet. Pisk æggeblommerne lyse og luftige i en skål med det resterende sukker. Hæld den varme og næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, og pisk på livet løs med et piskeris. Hæld cremen tilbage i gryden; varm op, og rør konstant, til cremen er 83°.   2. Forvarm ovnen til 100°. Hæld chokoladecremen i de 4 smurte ramekiner, og bag dem i ca. 50 minutter, eller til cremen har sat sig. Køl af, og sæt cremè brûléerne i køleskabet. Helst natten over.   3. Tag cremè brûléerne ud af køleskabet lige inden servering, og drys et lag rørsukker over. Karamellisér cremè brûléerne ved hjælp af en lille gasbrænder eller en bunsenbrænder. Skær granatæblet midtover, og bank med en ske, så kernerne løsner sig og falder ud. Drys kernerne fra granatæblet på cremè brûléerne, og servér.   PRØV OGSÅ: Crème brûlée med lakrids og ingefær