cheesecake dessert
Desserter

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

af Camilla Biesbjerg Markussen 8. november 2021
Udgivet første gang d. 29. december 2014 Foto: Betina Hastoft
Cheesecake der lige får et ekstra pift med hvid chokolade og lakrids. Lav gerne kagen, dagen før den skal serveres, da den skal stå mange timer i køleskabet.

DET SKAL DU BRUGE

  • 50 g hvid chokolade
  • 200 g Digestive-kiks
  • 1 spsk. groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow
  • 100 g smør
  • 1 springform, 20 cm i diameter
  • husholdningsfilm til formen

HVIDT CHOKOLADEFYLD TIL CHEESECAKE

  • 350 g hvid chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • 200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
  • 250 g mascarpone

SOLBÆRKOMPOT TIL CHEESECAKE

  • 200 g solbær (fra frost)
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. lakridssirup, f.eks. fra Johan Bülow

Opskrift - Sådan laver du cheesecake med hvid chokolade og lakrids

  1.  Hak den hvide chokolade fint. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med chokolade og lakridspulver i en skål. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.
  2. Hvidt chokoladefyld: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn. Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).
  3. Solbærkompot: Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl. Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Servér cheesecake med solbærkompot.