cheesecake
Desserter

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

af Camilla Biesbjerg Markussen 29. december 2014
Foto: Betina Hastoft
Cheesecake der lige får et ekstra pift med hvid chokolade og lakrids. Lav gerne kagen, dagen før den skal serveres, da den skal stå mange timer i køleskabet

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

INGREDIENSER TIL CHEESECAKE  50 g hvid chokolade 200 g Digestive-kiks 1 spsk. groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow 100 g smør 1 springform, 20 cm i diameter husholdningsfilm til formen   HVIDT CHOKOLADEFYLD TIL CHEESECAKE 350 g hvid chokolade 2½ dl piskefløde 200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia 250 g mascarpone   SOLBÆRKOMPOT TIL CHEESECAKE 200 g solbær (fra frost) 100 g sukker 1 spsk. lakridssirup,  f.eks. fra Johan Bülow  

Opskrift - sådan laver du cheesecake med hvid chokolade og lakrids

  1. Hak den hvide chokolade fint. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med chokolade og lakridspulver i en skål. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.   2. Hvidt chokoladefyld: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn. Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).   3. Solbærkompot: Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl. Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Servér cheesecake med solbærkompot.   Kunne du lide cheesecake med hvid chokolade? PRØV OGSÅ: Kikisekage i luksusudgave