cheesecake
Desserter

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

Cheesecake der lige får et ekstra pift med hvid chokolade og lakrids. Lav gerne kagen, dagen før den skal serveres, da den skal stå mange timer i køleskabet

Cheesecake med hvid chokolade og lakrids

INGREDIENSER TIL CHEESECAKE 
50 g hvid chokolade
200 g Digestive-kiks
1 spsk. groft lakridspulver, f.eks. fra Johan Bülow
100 g smør
1 springform, 20 cm i diameter
husholdningsfilm til formen
 
HVIDT CHOKOLADEFYLD TIL CHEESECAKE
350 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
200 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia
250 g mascarpone
 
SOLBÆRKOMPOT TIL CHEESECAKE
200 g solbær (fra frost)
100 g sukker
1 spsk. lakridssirup, 
f.eks. fra Johan Bülow
 

Opskrift - sådan laver du cheesecake med hvid chokolade og lakrids

 
1. Hak den hvide chokolade fint. Knus kiksene i en foodprocessor, og bland dem med chokolade og lakridspulver i en skål. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen. Pres kikseblandingen ud i bunden af en springform beklædt med husholdningsfilm, og glat overfladen. Sæt kiksebunden på køl.
 
2. Hvidt chokoladefyld: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt over vandbad. Pisk fløde, flødeost og mascarpone sammen i en skål, til massen samler sig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør, til cremen er jævn. Fordel cremen oven på kiksebunden, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer (eller natten over).
 
3. Solbærkompot: Kog solbær og sukker sammen ved lav varme i 10 minutter. Rør lakridssirup i. Hæld på glas, og sæt på køl. Tag kagen ud af formen, og anret den på et fad. Servér cheesecake med solbærkompot.
 
Kunne du lide cheesecake med hvid chokolade? PRØV OGSÅ: Kikisekage i luksusudgave