Desserter

Charlottekage med brombærmousse

En charlottekage er en klassisk fransk kage og et festligt syn, fordi kagen er dækket med fine rouladeskiver

Charlottekage med brombærmousse (10-12 stykker)

1 time. Hviletid på køl: Mindst 4 timer.
 
INGREDIENSER
 
BROMBÆRPURÉ
800 g brombær
225 g sukker
 
ROULADE
3 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 springform på 24 cm i diameter
 
BROMBÆRMOUSSE
5 blade husblas
resten af brombærmassen
korn af 1 vaniljestang
½ l piskefløde
 

Opskrift - sådan laver du charlottekage med brombærmousse

 
1. Brombærpuré: Kog brombær og sukker sammen i en gryde i 20 minutter, til bærrene er kogt godt ud. Tag 2 dl af brombærmassen fra – den skal bruges som fyld i rouladen. Blend resten til en jævn puré.
 
2. Roulade: Tænd ovnen på 225°. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker med en elpisker til en hvid og skummende masse. Pisk hviderne stive i en anden skål. Bland hvedemel og kartoffelmel, og vend det i de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt hviderne i. Bred dejen jævnt ud på et stykke bagepapir på størrelse med bagepladen. Bag rouladebunden gyldenbrun i ovnen i ca. 5 minutter. Vend bunden ud på et nyt stykke bage-
papir drysset med sukker. Afkøl let, før du forsigtigt trækker det øverste stykke bagepapir af.
 
3. Da du lavede brombærpuré, tog du 2 dl brombærmasse fra. Den skal du nu smøre jævnt ud over den lune rouladebund. Rul straks bunden sammen til en roulade på den lange led; pak den ind i bagepapiret, og lad den hvile i 15 minutter.
 
4. Beklæd springformen med husholdningsfilm indvendig. Skær rouladen ud i tynde skiver, og læg dem tæt ved siden af hinanden i bunden af springformen og rundt langs kanten.
 
5. Brombærmousse: Udblød husblassen i en skål koldt vand i 10 minutter. Pisk fløden til let flødeskum. Vend vaniljekorn i flødeskummet. Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe lidt af. Smelt den ved meget svag varme i en kasserolle under omrøring.
 
6. Tilsæt 2 dl af brombærpuréen, og rør godt. Bland herefter husblas-brombær-blandingen med resten af brombærpuréen i en stor skål, og vend med det samme flødeskummet i. Hæld brombærmoussen i springformen. Bank formen let ned i bordet, så moussen fordeler sig mellem rouladeskiverne. Stil kagen på køl mindst 4 timer, til moussen er stivnet.
 
7. Servering: Løsn kagen forsigtigt rundt i kanten, og vend den ud på et fad. Åbn formen, og fjern den fra kagen.
 
PRØV OGSÅ: Chokolademoussekage
 
 
 
 
Læs mere om: