Charlottekage med brombærmousse
Brød og bagværk

Charlottekage med brombærmousse

10. marts 2014
af Christine Bille Nielsen
Foto: Henrik Freek
En charlottekage er en klassisk fransk kage og et festligt syn, fordi kagen er dækket med fine rouladeskiver

Charlottekage med brombærmousse (10-12 stykker)

1 time. Hviletid på køl: Mindst 4 timer. INGREDIENSER BROMBÆRPURÉ800 g brombær225 g sukker ROULADE3 æg100 g sukker60 g hvedemel2 spsk. kartoffelmel1 springform på 24 cm i diameter BROMBÆRMOUSSE5 blade husblasresten af brombærmassenkorn af 1 vaniljestang½ l piskefløde

Opskrift - sådan laver du charlottekage med brombærmousse

1. Brombærpuré: Kog brombær og sukker sammen i en gryde i 20 minutter, til bærrene er kogt godt ud. Tag 2 dl af brombærmassen fra – den skal bruges som fyld i rouladen. Blend resten til en jævn puré. 2. Roulade: Tænd ovnen på 225°. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommer og sukker med en elpisker til en hvid og skummende masse. Pisk hviderne stive i en anden skål. Bland hvedemel og kartoffelmel, og vend det i de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt hviderne i. Bred dejen jævnt ud på et stykke bagepapir på størrelse med bagepladen. Bag rouladebunden gyldenbrun i ovnen i ca. 5 minutter. Vend bunden ud på et nyt stykke bage-papir drysset med sukker. Afkøl let, før du forsigtigt trækker det øverste stykke bagepapir af. 3. Da du lavede brombærpuré, tog du 2 dl brombærmasse fra. Den skal du nu smøre jævnt ud over den lune rouladebund. Rul straks bunden sammen til en roulade på den lange led; pak den ind i bagepapiret, og lad den hvile i 15 minutter. 4. Beklæd springformen med husholdningsfilm indvendig. Skær rouladen ud i tynde skiver, og læg dem tæt ved siden af hinanden i bunden af springformen og rundt langs kanten. 5. Brombærmousse: Udblød husblassen i en skål koldt vand i 10 minutter. Pisk fløden til let flødeskum. Vend vaniljekorn i flødeskummet. Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe lidt af. Smelt den ved meget svag varme i en kasserolle under omrøring. 6. Tilsæt 2 dl af brombærpuréen, og rør godt. Bland herefter husblas-brombær-blandingen med resten af brombærpuréen i en stor skål, og vend med det samme flødeskummet i. Hæld brombærmoussen i springformen. Bank formen let ned i bordet, så moussen fordeler sig mellem rouladeskiverne. Stil kagen på køl mindst 4 timer, til moussen er stivnet. 7. Servering: Løsn kagen forsigtigt rundt i kanten, og vend den ud på et fad. Åbn formen, og fjern den fra kagen. PRØV OGSÅ: Chokolademoussekage
https://imgix.femina.dk/brombaer_mousse.jpg

Læs også