brownies fra Claus Meyer
Desserter

Brownies fra Claus Meyer

af Claus Meyer fra bogen "Chokolade" 11. februar 2013
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi sælger virkelig mange af de her brownies i Meyers deli og bageri. Vi har en idé om, at det skyldes det interessante forhold mellem chokolade og hvedemel i vores brownies ... Spis brownies, når du har lyst, f.eks. til en kop kaffe eller til dessert med en kugle vaniljeis eller mørk chokoladeparfait
12 personer

INGREDIENSER

  • 100 g valnøddekerner
  • 250 g Valrhona Guanaja
  • 70 %, mørk chokolade
  • 135 g smør
  • 5 mellemstore æg
  • 380 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. havsalt
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 form (24 x 24 cm)

Sådan laver du brownies

Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen - ikke for luftigt - og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i brownies dejen. Hæld dejen til brownies i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir.

Bag brownies i ca. 40 minutter - den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten - dvs. når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl dine nybagte brownies i formen, og skær den ud i 12-14 stykker brownies.

Nyd de hjemmebagte brownies sammen med en stærk kop kaffe, eller server brownies til dessert sammen med god vaniljeis.

Fif fra Claus Meyer: Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.

Prøv også: Sunde petit four brownies fra Femina

Andre lækre opskrifter