

Brownies fra Claus Meyer
INGREDIENSER
- 100 g valnøddekerner
- 250 g Valrhona Guanaja
- 70 %, mørk chokolade
- 135 g smør
- 5 mellemstore æg
- 380 g sukker
- 65 g hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. havsalt
- 2 spsk. kakaopulver
- 1 form (24 x 24 cm)
Sådan laver du brownies
Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen - ikke for luftigt - og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i brownies dejen. Hæld dejen til brownies i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir.
Bag brownies i ca. 40 minutter - den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten - dvs. når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl dine nybagte brownies i formen, og skær den ud i 12-14 stykker brownies.
Nyd de hjemmebagte brownies sammen med en stærk kop kaffe, eller server brownies til dessert sammen med god vaniljeis.
Fif fra Claus Meyer: Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.
Læs også
