brownie opskrift
Mad

Brownies

24. juni 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Her er en skøn brownie opskrift, der er fyldt med mørk chokolade og valnødder. Er du ikke så vild med valnødder, så brug hasselnødder eller mandler i stedet
25 min25 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 250 g mørk chokolade 64 %
  • 250 g smør
  • 200 muscovadosukker
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • 100 g valnødder, grovhakkede

Brownie opskrift - sådan gør du

  1. Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør de to slags sukker i, og rør godt.
  2. Tag det fra varmen, og tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
  3. Bland hvedemel, kakao og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Vend det sammen, til dejen er blank.
  4. Hæld dejen i en 40 x 30 cm stor bradepande foret med bagepapir, eller to springforme på 20 cm.
  5. Drys med valnødder, og bag kagen midt i en 175° varm ovn i 25-30 minutter.
  6. Lad den afkøle let, og skær kagen i ca. 25-30 firkanter eller trekanter.

Er du på udkig efter flere brownie opskrifter? Så prøv disse browniemuffins med hindbærmousse eller denne hvide brownie med grillet mango, passionsfrugt og is.

Læs også