Desserter

Brownies

af Camilla Zarah Lawes 2. januar 2011
Foto: Lars Ranek
Her er en skøn opskrift på brownies, der er fyldt med mørk chokolade og valnødder. Er du ikke så vild med valnødder, så brug hasselnødder eller mandler i stedet

(25-30 stykker) 250 g mørk chokolade 64 % 250 g smør 200 muscovadosukker 250 g sukker 4 æg 200 g hvedemel 20 g kakao ½ tsk. bagepulver 100 g valnødder, grovhakkede Smelt chokolade og smør over vandbad. Rør de to slags sukker i, og rør godt. Tag det fra varmen, og tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Bland hvedemel, kakao og bagepulver sammen, og sigt det i dejen. Vend det sammen, til dejen er blank. Hæld dejen i en 40 x 30 cm stor bradepande foret med bagepapir, eller to springforme på 20 cm. Drys med valnødder, og bag kagen midt i en 175° varm ovn i 25-30 minutter. Lad den afkøle let, og skær kagen i ca. 25-30 firkanter eller trekanter.

RELEVANTE LINKS