Desserter

Browniemuffins med hindbærmousse

Chokolade og hindbær er rigtig gode venner, for bærrene får de frugtige noter frem i chokoladen. Her får du opskriften på browniemuffins med hindbærmousse.

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 15 min

Browniemuffins:

200 g smør
200 g mørk chokolade, gerne 70 %
100 g hvedemel
3 æg
250 g sukker
1 knsp. salt
10 muffinforme af papir

Hindbærmousse

3 blade husblas
½ dl sukker
200 g frosne hindbær
2½ dl piskefløde
Køletid, muffins: Gerne natten over
Antal: 10 stk.
 
 
Browniemuffins: Tænd ovnen på 150°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Fyld muffinformene ²⁄³ op med dej. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl helt – gerne natten over i køleskabet.
 
 
Hindbærmousse: Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland både korn og stang sammen med hindbær og sukker i en gryde. Bring hindbærrene i kog, og lad det simre i 5 minutter. Tag vaniljestangen op af gryden. Knug vandet af husblassen, og læg den i gryden. Rør rundt, så den smelter. Si massen over en skål, så kernerne fra hindbærrene bliver siet fra. Lad hindbærmassen køle af til stuetemperatur. Pisk fløden til luftigt skum. Rør flødeskum i hindbærblandingen lidt ad gangen, til du får en luftig hindbærmousse. Opbevar den på køl, til kagerne skal serveres.
 
Servering: Pisk hindbærmoussen glat og luftig, og hæld den i en sprøjtepose. Sprøjt den på toppen af de afkølede muffins.
 
 
 
Læs mere om: