Browniemuffins med hindbærmousse
Desserter

Browniemuffins med hindbærmousse

af Emma Martiny 20. marts 2020
Foto: Winnie Methmann
Chokolade og hindbær er rigtig gode venner, for bærrene får de frugtige noter frem i chokoladen. Her får du opskriften på browniemuffins med hindbærmousse.
15 min

Browniemuffins:

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, gerne 70 %
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 10 muffinforme af papir

Hindbærmousse

  • 3 blade husblas
  • ½ dl sukker
  • 200 g frosne hindbær
  • 2½ dl piskefløde
Køletid, muffins: Gerne natten over Antal: 10 stk.  
  Browniemuffins: Tænd ovnen på 150°. Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde. Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse. Vend chokoladeblandingen i æggemassen. Fyld muffinformene ²⁄³ op med dej. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl helt – gerne natten over i køleskabet.   LÆS OGSÅ: Browniekage med hindbærmousse og chokoladeganache   Hindbærmousse: Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland både korn og stang sammen med hindbær og sukker i en gryde. Bring hindbærrene i kog, og lad det simre i 5 minutter. Tag vaniljestangen op af gryden. Knug vandet af husblassen, og læg den i gryden. Rør rundt, så den smelter. Si massen over en skål, så kernerne fra hindbærrene bliver siet fra. Lad hindbærmassen køle af til stuetemperatur. Pisk fløden til luftigt skum. Rør flødeskum i hindbærblandingen lidt ad gangen, til du får en luftig hindbærmousse. Opbevar den på køl, til kagerne skal serveres.   Servering: Pisk hindbærmoussen glat og luftig, og hæld den i en sprøjtepose. Sprøjt den på toppen af de afkølede muffins.    
 

Andre lækre opskrifter