Brownie med karamelcreme og bær
Desserter

Brownie med karamelcreme og bær

Denne chokoladetætte brownie med valnødder og fuldfed flødecreme med karamelsmag giver stof til mange søde drømme. Her får du opskriften på brownie med karamelcreme og bær

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
1 knivspids salt
1 spsk. rent kakaopulver
100 g valnøddekerner
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Smør til formen

KARAMELCREME

2½ dl piskefløde
50 g karamelliseret mælk (dulce de leche, f.eks. fra Nestlé)

PYNT

200 g brombær
100 g blåbær

Opskrift - sådan laver du brownie med karamelcreme og bær

 
1. Brownie: Tænd ovnen på 180°. Smelt forsigtigt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk sukker og æg luftigt med en elpisker, og tilsæt den let afkølede chokoladeblanding. Rør mel, salt og kakao sammen. Sigt melblandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, så luftigheden bevares. Vend grofthakkede valnødder i, og fordel dejen i en smurt springform. Bag brownien i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle helt af i formen.
 
2. Karamelcreme: Pisk fløden stiv, og vend den karamelliserede mælk i. Smør cremen ud på den afkølede kage, og pynt med friske bær.