Brownie med karamelcreme og bær
Desserter

Brownie med karamelcreme og bær

af Timm Vladimir 20. september 2019
Foto: Columbus Leth
Denne chokoladetætte brownie med valnødder og fuldfed flødecreme med karamelsmag giver stof til mange søde drømme. Her får du opskriften på brownie med karamelcreme og bær
30 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. rent kakaopulver
  • 100 g valnøddekerner
  • 1 springform, ca. 20 cm i diameter
  • Smør til formen

KARAMELCREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g karamelliseret mælk (dulce de leche, f.eks. fra Nestlé)

PYNT

  • 200 g brombær
  • 100 g blåbær

Opskrift - sådan laver du brownie med karamelcreme og bær

  1. Brownie: Tænd ovnen på 180°. Smelt forsigtigt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk sukker og æg luftigt med en elpisker, og tilsæt den let afkølede chokoladeblanding. Rør mel, salt og kakao sammen. Sigt melblandingen i æggemassen, og fold dejen sammen, så luftigheden bevares. Vend grofthakkede valnødder i, og fordel dejen i en smurt springform. Bag brownien i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle helt af i formen.   2. Karamelcreme: Pisk fløden stiv, og vend den karamelliserede mælk i. Smør cremen ud på den afkølede kage, og pynt med friske bær.   PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage  

Andre lækre opskrifter